Sterke militairen en zandmannetjes
Multisports

militaire-ploeg-clervaux

Een bundel wedstrijdverslagjes van nog twee races op zaterdag. Onze militaire ploeg trok naar Clervaux voor een langeafstandstriatlon zonder zwemmen. De mannen van Defensie deden het opnieuw uitstekend, met een dagzege van PJ Penne. Dichter bij huis was er de Sandman crosstriatlon in De Panne.

In Luxemburg werd het zwemwater afgekeurd en daardoor werd de zwemproef vervangen door 5 km lopen. Daarnaast moesten de Belgische militairen nog 90 km fietsen en 21 km lopen. PJ Penne ging van start tot finish aan de leiding en won in 4u21’31. Met de derde plaats van Hans Moonen, de vierde van Laurent Nobels en de vijfde van Lowie Dewitte pakte België ook overtuigend de winst per ploeg in het CISM-klassement, net zoals anderhalve week geleden in Knokke.

West-Vlaanderen en de spreiding van duursport-wedstrijden, het blijft een moeilijk huwelijk. Naast de halve van Damme op zaterdag, de In Flanders Fields Triatlon in Ieper en het BK duatlon in Torhout op zondag, was er zaterdag ook nog de Sandman crosstriatlon in De Panne. Hier slechts 14 mannen en 2 vrouwen aan de start. Yeray Luxem haalde het overtuigend voor Niki Devoldere.