Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie Belgen in top-12 in Ironman Wales
Nieuws

Drie Belgen in top-12 in Ironman Wales

im-wales-start

Naast de 70.3 Ironman van Kroatië was er dit weekend ook de Ironman van Wales, een wedstrijd die door zijn zware fietsparcours ook bij veel Belgische triatleten geliefd is. De beste Belg was Hannes Vandermoere, die bij de pro’s deelnam. Maar ook Nicolas Auverdin en Kenneth Neyt plaatsten zich in de top-12.

De Duitser Marc Duelsen won de Welshe Ironman in 9u01’39 voor de Brit Philip Graves. Nick Baldwin werd derde. Hannes Vandermoere deed het voorzichtig op de fiets, maar zette nadien de derde marathontijd neer (3u03’55). Vandermoere werd 9de in 9u38’38. “Ik had besloten om van Wales mijn debuut te maken op de volledige afstand, één van de zwaarste wedstrijden in het Ironman-circuit. Ik had het zwemmen in zee wat onderschat en heb 3,8 km alleen gezwommen. Op de fiets reed ik 180 km alleen en heb ik de kat wat uit de boom gekeken. Daarna heb ik mijn eerste marathon afgehaspeld met een derde tijd. Onder een massa supporters kwam ik als achtste pro over de streep,” aldus de LTTD-Oilservice atleet.

nicolas-auverdin-im-wales

BAIK-atleet Nicolas Auverdin werd 11de in 9u45’19 en pakte daarmee de tweede plaats in de M30 categorie. Vlak achter hem werd Kenneth Neyt in 9u47’50 twaalfde, goed voor de overwinning bij de M40.  Ook in de M50 was het prijs. Stefan Vervisch pakte in een sterke 10u12’59 de winst.