Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon Nice opnieuw geannuleerd
Nieuws

Triatlon Nice opnieuw geannuleerd

Het gerucht deed al enkele dagen de ronde, maar vandaag wordt het officieel bevestigd. In de nasleep van de terreuraanslag op 14 juli in Nice wordt de finale van het Franse Grand Prix triatloncircuit geannuleerd. Het is het tweede jaar op rij dat de Franse badstad met een annulatie geconfronteerd wordt. Vorig jaar kon het EK voor clubs niet doorgaan wegens het stormweer. Nu is er onvoldoende beschikbaarheid van politie en andere diensten om de veiligheid te garanderen.

Op 1 en 2 oktober zouden er aan de populaire badstad aan de Cote d’Azur verschillende wedstrijden plaatsvinden, met als kers op de taart de age group kampioenschappen en de slotmanches van de Grand Prix Triathlon. Normaal zouden hier ook een aantal Belgen in actie komen, zoals onder andere Belgisch kampioene Sofie Hooghe.

De stad Nice heeft een aantal vergaderingen gehad met de organisatie om verschillende oplossingen te bekijken. Na overleg met de Franse regering werd de noodzaak aan extra veiligheidsmaatregelen vastgesteld. Maar omdat een groot aantal ordediensten elders al worden ingezet, is er dus te weinig beschikbaarheid om de triatlons in Nice te laten doorgaan. De stad Nice heeft al wel garanties gegeven voor 2017 . De FFTRI, de Franse Triatlon Federatie, beraadt zich deze week nog over de gevolgen van het annuleren van de finale manche van de grootste teamwedstrijd ter wereld.