Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck wint Belgisch getinte 70.3 Ironman Lanzarote
Nieuws

Heemeryck wint Belgisch getinte 70.3 Ironman Lanzarote

heemeryck-wint-lanzarote

De 70.3 Ironman van Lanzarote leek wel een open Belgisch kampioenschap. Pieter Heemeryck, Belgische kampioen op de halve triatlon in 2015, haalde het op Club La Santa van de regerende kampioen op dezelfde afstand, Kenneth Vandendriessche. Met Sanne Swolfs op vier was het Belgisch succes compleet.

Heemeryck zit in een winning mooi. Na de Zwintriatlon in Knokke en de finale van de UrbanTriSports 3Series in La Roche is het zijn derde overwinning op evenveel weken tijd. Heemeryck domineerde de 70.3 Ironman van begin tot einde. Hij kwam als derde uit het water, maar nam al snel de koppositie over in het fietsen. De Reiger zette de tegenstand op meer dan vier minuten.

sanne-swols-lanzarote-bike

Op de fiets rukten nog twee Belgen op naar voor. Kenneth Vandendriessche verloor 2’20 in het zwemnummer. 15 seconden achter hem volgde Sanne Swolfs. De twee Belgen schoven vlot op. Bij de tweede wissel volgde Vandendriessche op plaats drie, vijf minuten achter Heemeryck.

kenneth-vandendriessche-run-lanza

In de halve marathon controleerde Heemeryck zijn voorsprong om overtuigend te winnen in 4u08’22. Hij hield aan de streep 4’25 over op Kenneth Vandendriessche. Domenico Passuello werd derde en Sanne Swolfs maakte het Belgische feestje helemaal compleet met de vierde plaats. Ook Hannes Callebaut deed het uitstekend. Hij werd 13de bij de pro’s, 14de overall. Twee plaatsen verderop volgde Filip Van Craenenbroeck, die 16de werd en tweede age grouper (en 2de M25) in 4u33’25.

“Ik ben terug op niveau,” reageerde Pieter Heemeryck. “In het zwemmen ging ik vlot mee, maar heb me nog wat kunnen sparen om dan in het fietsen meteen de kop te pakken en deze niet meer afgestaan. Leuk dat Kenneth mee op het podium kon! Het voelt geweldig om mijn eerste Ironman 70.3 te kunnen winnen. De gebroken heup is vanaf vandaag volledig verleden tijd! Bedankt aan iedereen die hier de laatste maanden aan mee geholpen heeft,” aldus De Reiger van JCH.

Later vanmiddag proberen we nog meer updates te brengen over de andere Belgische age groupers. Zo lag Rene Delbaere daarnet nog aan de leiding van de M55.

lanzarote-703-2016Met dank aan Daan Pex voor de vele updates en foto’s!