Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac en SMO-Specialized winnen T3 series
Nieuws

Atriac en SMO-Specialized winnen T3 series

atriac-dames-feesten-lille
De dames van Atriac weten dat de winst binnen is (foto: Dirk Van De Vel)

Met een spetterende sprinttriatlon kwam er zondag in Lille een mooi einde aan de T3 Series 2016. Katrien Verstuyft had haar handen vol aan Jeugd A kampioene Laura Swannet en Simon De Cuyper ging een man-tegen-man gevecht aan met Jelle Geens. Maar vooral de tactische plannetjes van de twee favorieten voor de eindzege waren mooi om zien. Atriac domineerde bij de vrouwen, SMO-Specialized parkeerde al zijn toppers in de kopgroep.

t3-series-atriac-smo
Het complete T3 Series podium (foto: Dirk Van De Vel)

Bij de vrouwen zat Katrien Verstuyft als enige Atriac-atlete in de kopgroep, maar vooral onder de impuls van Christine Verdonck kwamen Sara Van de Vel en Heidi Veramme mee terug aansluiten. In de loopfinale haalde Verstuyft het met kleine voorsprong op de 17-jarige Laura Swannet. Sara Van de Vel werd derde en toen Heidi Veramme en Christine Verdonck ook nog in de top-10 eindigden was de dagzege én de eindoverwinning voor Atriac Antwerpen een feit. EFC-ITC Izegem pakte de tweede plaats in de eindranking met een sterke Charlotte Deldaele en Ine Couckuyt. Op de foto staat SMO-Specialized nog op de derde plaats, maar in de telling werden blijkbaar twee punten te weinig toegekend aan KTT Zamaro Wilier. Het Kempische triatlon team krijgt in de eindrangschikking alsnog de derde plaats.

Bij de mannen kregen we een enorm grote kopgroep in de tweede van drie fietsronden. SMO-Specialized was voorin zowat voltallig, maar ook andere ploegen waren goed vertegenwoordigd. In een spannende loopproef was Simon De Cuyper te snel voor Jelle Geens. De Nederlander Menno Koolhaas pakte de derde plaats voor SP&O NoDrugs Mechelen. Yeray Luxem pakte de vierde plaats.

Door de zege in Lille pakte SMO-Specialized voor het tweede jaar op rij de eindwinst in de T3 Series. KTT Zamaro Wilier behaalde de tweede plaats en LTTD Oilservice werd derde.

lille-t3

Comeback van Geert Lauryssen

wouter-vander-mast-lille
Podium kwart met Lauryssen, Vander Mast en Heemeryck (foto: Chris Hofkens)

In Lille stond in de voormiddag ook nog een kwarttriatlon op het programma. Die werd gedomineerd door Wouter Vander Mast. Hij reed alleen weg van een groepje van vier en kwam met ruime voorsprong over de streep. Wij genoten van de comeback van Geert Lauryssen, die na drie jaar blessureleed een verdiende tweede plaats pakte in Lille. Sander Heemeryck pakte, een dag na de winst van zijn broer Pieter in Lanzarote, de derde plaats. Bij de vrouwen kwamen dokters Ines Van Troyen en Marjolein Truyers samen in de wissel. Truyers was de snelste loopster en won overtuigend voor Ines Van Troyen en Sweta Meersman.

lille-2016-kwart