Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spyshot van Fre op nieuwe Cervelo… of photoshop?
Hawaii

Spyshot van Fre op nieuwe Cervelo… of photoshop?

frederik-van-lierde-cervelo-spyshot

Al ruim een jaar zit de triatlonwereld en bij uitbreiding de hele fietswereld te wachten op de onthulling van de opvolger van de Cervelo P5. De geruchten gaan al een tijdje de ronde dat het een revolutionair nieuw model zou worden dat een compleet nieuwe standaard zou zetten bij de grote fietsmerken. Gelijkaardige geruchten doen de ronde over de nieuwe BMC Time Machine die op komst zou zijn. Beide modellen zouden de eerste week van oktober in Hawaii onthuld worden voor het grote publiek. En we hoorden al de geruchten dat Frederik Van Lierde de eer zou krijgen om op de nieuwe Cervelo te rijden in Kona. Dat gerucht wordt nu verder ondersteund door een spyshot dat opdook op het slowtwitch forum, de grootste triatlon website ter wereld.

Als er hier geen sprake is van photoshop, dan mogen we ons over een week verwachten aan een spectaculaire product introductie. Op deze foto zien we duidelijk Frederik Van Lierde op een beambike. Een aantal zaken vallen meteen op: een monocoque frame met een zadelpen die integraal deel lijkt uit te maken van het frame, een vrij korte wielbasis, met gedeeltelijke opvulling achter het voorwiel én schijfremmen voor- en achteraan. Dit maakt ons zeer benieuwd naar de uiteindelijke eindversie van de fiets. Wordt wellicht op 4 oktober vervolgd! Ondertussen wordt er op slowtwitch volop verder gediscussieerd of dit photoshop or not is… De foto zou alleszins in Arizona gemaakt zijn, waar Frederik nu aan het trainen is…

Met dank aan Karen Houben die ons een screenshot bezorgde.

Voor wie het niet ziet zitten om op 4 oktober naar Kona af te reizen om de onthulling mee te maken. Bernard Maes van Fietsen Maes in Gits meldde ons net dat hij op 4 oktober de fiets in premiere in België in zijn showroom heeft staan.