Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Daele zoals verwacht, Cis Bens beste SUP’er
Multisports

Van Daele zoals verwacht, Cis Bens beste SUP’er

cis-bens-waasmunster

In Waasmunster vond zondag de eerste editie van de Motus Cross Triatlon plaats. De organisatie had niets aan het toeval overgelaten om er een gezellig spektakel van te maken. Alles was mooi opgebouwd rond het Clubhuis en dankzij de kleine fiets- en looprondes kon het publiek de atleten veel zien passeren. Om 13u gingen, onder een mooi herfstzonnetje, 72 deelnemers van start om 800 meter te zwemmen, 24 km te mtb’en en 5,5 km te lopen, alles in en langs de waterplas.

Snelle zwemmers Tom Verelst, Tim Van Daele en Lucas Van Deynze kwamen als eerste uit het water. Terwijl Tim er als een speer vandoor ging, kreeg Lucas een lekke band en werd Tom eerst bijgehaald door Jorn van der Veken en daarna door een groep met oa Kevin Strubbe en Cedric Smets. Na de 2de wissel waren Tim en Jorn buiten schot terwijl daarachter een spannende strijd voor het brons werd gestreden. Kevin Strubbe liep lang op de derde plaats maar werd uiteindelijk nog net ingehaald door Bart Cant. 5de plaats was voor 1ste veteraan Luc Van Herck. Jeffrey Herrebaut finishte nog net 6de voor Tom Verelst.

tim-van-daele-waasmunster

Tim Van Daele won in 1u20’02. Ruim drie minuten later kwam Jorn Van der Veken als tweede binnen. Elke Naets pakte in 1u33’17 de winst bij de vrouwen.

Uitslag cross triatlon

Cis Bens schrijft geschiedenis

Wie geen zin had om te zwemmen kon deelnemen aan een Sup -Bike -Run. In deze reeks startten 19 deelnemers. Winst was voor Cis Bens in 1u28’07. De zoon van triatleet (en organisator van de Run-Bike-Run van Geel-Bel) Koen Bens schreef geschiedenis, want nooit eerder werd er in België zo’n wedstrijdformule gehanteerd. Hij kwam als zevende van zijn surfboard en begon dan aan een inhaalrace.

lena-feringa-cis-bens-sup

Opvallend was ook de overwinning van Lena Feringa. Zij was één van de twee winnaars van een startticket dat op 3athlon.be door Triathlonshop.be werd aangeboden en kon zo in laatste instantie alsnog deelnemen. Zij deed er 1u48’21 over. Robin De Roeck, de winnaar van het tweede startticket, nam deel aan de crosstriatlon en werd knap 19de.

Uitslag sup-bike-run

De organisatoren hebben reeds beslist om er een vervolg aan te breien en hopen ook volgend jaar een mooi deelnemersveld aan de start te hebben.