Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bink alleen recordhouder na 15de Ironman zege
Nieuws

Bink alleen recordhouder na 15de Ironman zege

Marino Vanhoenacker heeft zondag de Ironman van Chattanooga gewonnen. Bink nam halfweg het fietsen de leiding in handen en bouwde een voorsprong uit die in de marathon alleen maar groter werd. Hij won met overmacht én schreef geschiedenis. Tot zondag moest hij in het lijstje “meeste volledige Ironman overwinningen” nog Cameron Brown naast zich dulden met 14 zeges. Chattanooga werd zijn vijftiende en dus is Bink nu alleen recordhouder. En op papier zijn het er zelfs zestien…

In 2012 won Vanhoenacker namelijk de Ironman Nieuw-Zeeland. Die werd door de weersomstandigheden destijds ingekort naar een halve triatlon. Marino won en dat betekent dat in de officiële Ironman-lijsten hij 16 overwinningen telt. Zelf houdt Bink het op 15. Daar zitten 8 overwinningen in Klagenfurt tussen. Daarnaast won Marino ook de IM Florida (2005), Zuid-Afrika (2009), Maleisië (2010), Duitsland (2012), Canada (2014), Brazilië (2015) en nu dus ook Chattanooga. Tel daarbij nog 8 overwinningen op de 70.3 Ironmans over de halve afstand en de Belg mag zich wat ons betreft met recht en reden één van de meest succesvolle triatleten ooit noemen. Hij heeft zelfs Hawaii niet meer nodig om dat palmares nog extra glans te geven. Marino, dit jaar 40 geworden, nam er vorig jaar afscheid van het WK Ironman na een 3de plaats in 2010, een 5de in 2007 en een 6de in 2006.

In Chattanooga haalde Bink het in 8u12’22. Meer dan zeven minuten later kwam de Canadees Jeff Symonds als tweede binnen. De Amerikaan Matt Russel werd derde.