Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Straffe Belgen in Malaga en Verdon
Nieuws

Straffe Belgen in Malaga en Verdon

geert-janssens-malaga

Het zomerseizoen in België zit er helemaal op, maar dat betekent niet dat de Belgische triatleten er mee stoppen. Dit weekend waren heel wat landgenoten in het buitenland actief. Naast de Ironman van Barcelona was er ook de Natureman in Verdon en er was ook nog een leuke halve triatlon in Malaga. Koen Veramme pakte uit in Verdun en Geert Janssens amuseerde zich in Malaga.

Aparte podiumopstelling in Malaga overigens, maar het was daadwerkelijk een derde plaats voor Geert Janssens. De atleet van TDL moest na de 2 km zwemmen in de achtervolging, maar de Spaanse winnaar Andres Carnevali was te sterk en bleef zowel op de fiets als in het lopen op kop. Janssens pakte in het fietsen de tweede plaats maar moest in de halve marathon nog thuisatleet Jose Almagro voor zich dulden. Het werd dus een mooie derde plaats in 4u03’12. Een mooie seizoensafsluiter én een goeie voorbereiding op zijn BK Beermile op 21 oktober aanstaande!

In Verdon stond de Natureman op het programma.Op de halve triatlon kregen we een spannende spurt met Kevin Rundstadler als winnaar vlak voor Harvé Faure. Dertien seconden later werd Erik Merino derde. Bij de vrouwen won Jeanne Collonge in 4u42’57. Leentje Vanden Daelen werd negende in 5u04’58. Naast de halve triatlon werd er ook nog een kortere versie van de Natureman gehouden en die werd gewonnen door onze Koen Veramme. Hij haalde het in 1u12’07 van de Brit Richard Sumpter en de Fransman Timo Bottin.

En in Zegerscappel, in Nord-pas-de-Calais (of Noord-zonder-Calais zoals zijn alter ego Bientje het zo mooi noemde) werd Robin Schuermans derde in de crossduatlon. Tja, als er niet moet gezwommen worden, ook al was er genoeg modder, dan staat Schuermans tegenwoordig op het podium 🙂