Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hawaii 2016 live: Bart 8ste en Frederik 10de
Hawaii

Hawaii 2016 live: Bart 8ste en Frederik 10de

Update 10: Bart 8ste en Frederik 10de

bart-aernouts-finish

Bart Aernouts en Frederik Van Lierde zijn net binnengekomen. De wereldkampioen van 2013 was helemaal kapot toen hij als 10de, vlak achter Ivan Rana over de finish strompelde. We hebben Fre nog niet vaak zo diep zien gaan in Hawaii. We zijn ook zeer benieuwd naar wat zijn reactie zal zijn op die penalty. Maar hij zette op karakter door en pakte daarmee net een verdiende top-10.

frederik-finish

Bart Aernouts was supertevreden. Ook hij was leeg, maar hij straalde achter de finish. Met een schitterende 8ste plaats bewijst hij dat hij nog altijd tot de top hoort en in één klap maakt hij een minder seizoen goed.

De Duitsers domineerden vandaag. Jan Frodeno is de vierde triatleet in de geschiedenis die zichzelf opvolgt als wereldkampioen. Sebastian Kienle werd tweede en Patrik Lange was derde.

duits-podium

Dit is het voorlopig wat de live updates betreft. Bedankt voor het volgen! Jullie deden dat massaal en dat doet ons deugd. Later vandaag brengen we een uitgebreid verslag van de pro’s en een apart verslag van de age groupers en mogelijk mag je ook al wat eerste post race interviews verwachten.

MAHALO!

Update 9: Frederik en Bart duiken in top-10

bart-aernouts-running

Een sterke marathon van Frederik Van Lierde en Bart Aernouts. Toen ze ons passeerden bij Hot Corner even voor halfweg gaven ze beiden een goede indruk. Frederik lag toen in 11de positie en Bart volgde een paar plaatsen verderop op 3 minuten van de top-10. Beide Belgen hebben nog goed ingedeeld. Bart loopt momenteel als 9de en de beoogde top-10 zit er dus in. Frederik is 8ste, maar het gevoel bij hem zal dubbel zijn. Door de grote groep moest hij tijdens het fietsen een paar keer inhouden toen het voor hem te traag ging en hij onvoldoende snel kon voorbijsteken. Frederik kreeg een kaart wegens draften, onterecht volgens hem. Het gerucht dat het om ‘littering’ zou gaan, klopt dus niet. In ons verslag later meer hierover.

Update 8: Belgische Age Groupers voorin

maarten-seghers-running

Terwijl we daarnet aan Hot Corner Tine Deckers zagen voorbijkomen in 17de positie, kwamen ook de eerste Belgische age groupers voorbij. Maarten Seghers is bezig met een kleine stunt. Hij loopt heel gemakkelijk en ligt momenteel in tweede positie in zijn age group met een mega voorsprong op de derde en de vierde. Als hij dit tempo kan aanhouden, zit er mogelijk meer in. Bovendien strijdt hij om de eer van de eerste Belgische age grouper. Maar Christopher Loose zat vlak achter hem. De Devilboy ligt stevig aan kop bij de militairen en lijkt dus echt op weg naar die zo gegeerde wereldtitel. Iets daarachter wordt het ook uitkijken naar een sterke Kevin Van Oevelen, Olivier Cardoen, Sam Gydé en vooral Sylvain Denis. De Waal van TRIGT had een supersnelle fietsproef. Hopelijk kan hij doorgaan in de marathon.

loose-running

Die marathon wordt een calvarietocht opnieuw voor Thibault Do. Onze jongste deelnemer had het na de fietsproef net zoals vorig jaar moeilijk en was in de eerste kilometers aan het wandelen.

Op Barry Schrooyen was het even wachten. De Sportoase-man kreeg een penalty van vijf minuten, maar liet het niet aan zijn hart krijgen. Luk Tijsmans zag er ook goed uit, beter dan Luc Smet die blijkbaar last had van zijn rug.

Verder zagen we Christian Meuser net op het looppparcours komen. Hij liep vlot en we zagen een gefocuste X-Man. Dat komt goed voor zijn 16de keer.

Wij gaan zo dadelijk postvatten aan de finish, dus de updates zullen nu mogelijk wat langer op zich laten wachten. But we will be back!

Update 7: Verschillen lopen op aan Hot Corner

frederik-van-lierde-after-bike

Net zoals vorig jaar werden de grootste verschillen weer gemaakt in de laatste 20 mijl van de fietsproef. Frederik Van Lierde kwam als 14de voorbij Hot Corner op 8 minuten van de koplopers. Maar Fre gaf ons nog wel een goede indruk in tegenstelling tot bijvoorbeeld Andy Potts die moeizaam vlak achter Van Lierde begon te lopen. Bart Aernouts verloor nog meer tijd. Hij volgde op de 22ste plaats op ruim tien minuten van de kop van de wedstrijd.

bart-aernouts-start-lopen

Vooraan lijkt het een mooie battle te worden met Frodeno en Kienle even schouder aan schouder…

Wij keren zo terug naar Hot Corner om de passages van de vrouwen en straks de age groupers mee te maken. Tine Deckers volgt nu als 12de. Ze is voorbijgegaan aan Yvonne Van Vlerken! We kregen ook te horen dat Sam Gydé halfweg bij Hawi een gelijkaardig tempo fietste als de pro’s in de kopgroep. Komt hier een nieuwe snelle bike split aan voor de Gentenaar?

sam-gyde-start

Update 6: Tine Deckers dicht tegen top-10 aan

tine-deckers

Het verschil wordt groter met Daniela Ryf en Anja Beranek, maar Tine Deckers slaagt er wel in om verder op te rukken. De Carglass-atlete volgt nu als 13de op 12’22. Daarmee zit ze vlak achter één van de favorietes Kaisa Lehtonen en voor Mirinda Carfrae en Leanda Cave. Tine’s beste resultaat ooit was een 12de plaats. Zit er vandaag meer in?

Bij de mannen is Frederik Van Lierde op en over Bart Aernouts gegaan. Hij volgt op 20 km van de wissel op 6’20 van de kopgroep.  Bart Aernouts volgt op 7′ van de koplopers.

Update 5: Alles nog speelbaar na 120 km fietsen

michael-weiss-diamondback

Bij de mannen kan het wel eens een bijzonder spannende marathon worden. Zoals het er nu voor staat, blijft het nog allemaal speelbaar voor Frederik Van Lierde en Bart Aernouts. Ze zitten beide in de top-30. Zonder penalty had Frederik zeker deel uitgemaakt van de grote kopgroep. Nu fietst hij na 120 km op  5’22 in 25ste positie. Bart Aernouts zit in een groepje voor hem op 3’52 van de kopgroep met Weiss, MckEnzie, O’Donnell, Kienle, Potts, Amorelli, Boecherer, Llanos, Stein, Hofmann en Frodeno.

Bij de vrouwen worden de verschillen voorin wat kleiner, maar Ryf en Beranek hebben toch een stevig tempo aangehouden. Tine Deckers volgt als 17de op 10’33. Alexandra Tondeur verliest ruim 19 minuten.

Een aantal weken geleden hadden we hier op ons artikel over de Diamondback heel wat reacties gekregen over de looks van deze futuristische tijdritfiets. Maar Michi Weiss bewijst dat je er hard mee kan rijden, al viel het ons ook wel op hoe hard hij bij Hawi moest werken om de Diamondback op de juiste lijn te houden met de zijwind…

Update 4: Tine Deckers op weg naar Hawi in top-20

tine-deckers-wissel

Bij de vrouwen ziet het er vandaag een stuk beter uit dan vorig jaar. Tine Deckers blijft haar plaats in de top-20 handhaven en het verschil met de leidsters blijft beheersbaar. Ze heeft the Blond Flying Dutchgirl Yvonne Van Vlerken laten gaan en heeft haar eigen tempo gezocht. Onderweg naar Hawi fietst Tine in 18de positie. Ze volgt op 7’46. Alexandra Tondeur moet meer terrein goedmaken. Zij volgt op meer dan zes minuten van Tine.

Op de klim naar Hawi zit Oostenrijker Michael Weiss nog aan kop, met vlak achter hem Sebastian Kienle. Bart Aernouts zat daarstraks in het spoor van Kienle. Duikt ook hij zo dadelijk vooraan op? We zijn zeer benieuwd wie zo dadelijk het initatief gaat nemen. Of komt er nog geen aanval en mikt iedereen op de marathon? Spanning verzekerd, al krijgen we op deze manier voorlopig een saaie fietsproef. Misschien moet Marino toch nog eens twee keer nadenken over een toekomstige deelname hier? 🙂

Update 3: Gaat Frederik een ‘Lucske’ doen?

frederik-van-lierde-penalty-box

Slecht nieuws voor Frederik Van Lierde. Terwijl hij goed mee was met de kopgroep, moet de wereldkampioen van 2013 aan de kant. Samen met nog drie andere atleten mag hij vijf minuten in de penalty tent doorbrengen. De kopgroep is zoals de laatste jaren telkens het geval is te groot en er is dus blijkbaar streng opgetreden door de jury. Nu, het overkwam zijn coach Luc Van Lierde ook jaren geleden. En die putte daaruit de extra energie om te winnen in Kona…

Door de penalty van Fre is Bart Aernouts voorlopig de beste Belg. Hij had aan Maarten Delvaux van Het Nieuwsblad nog gezegd dat hij zich dit jaar wou sparen in het eerste deel van het fietsen, maar voorlopig gaat de BMC-Etixx atleet vlot mee in de groep met onder andere Kienle. Hij volgt op slechts 40″ van het staartje van de kopgroep volgens spotter Ben De Wolf en heeft dus al flink wat goedgemaakt van zijn 6 minuten achterstand na het zwemmen.

Update 2: Eli Iwens op podiumkoers

iwens-wissel-2

De Belgische age groupers zijn goed aan hun WK Ironman begonnen. Thibaut Do kwam als leider uit het water in de M18 categorie. Christopher Loose zwom 56’49 en zit er dus goed voor bij de militairen. Barry Schrooyen kwam een minuutje achter Loose uit het water. Kevin Van Oevelen zag er vanochtend ontspannen uit. Hij had een goed zwemonderdeel en kwam na 54’30 in de wisselzone. Niet heel veel verder volgde Olivier Cardoen, die dus ook sterk startte. Sam Gydé zwom 1u05, zijn beste zwemproef ooit in Hawaii!

Bij de vrouwen ligt Isabelle De Wulf in 33ste positie bij de F40 na een zwemtijd van 1u08’04. Liz Verheyden wisselde als 24ste bij de F30 na 1u02’55.

meuser-fiets

Rodolphe Von Berg had 7 minuten achterstand op de leider in de M60 categorie. Christian Meuser moet zoals gewoonlijk een groter gat dichten. Hij kwam na 1u25’52 in de wisselzone binnen, met vlak achter hem Eli Iwens. Eli zag er goed uit, volledig gefocust. Onze ouderdomsdeken ligt al meteen op medaillekoers. Hij zwom 1u26’34, de derde tijd bij de M75 en zo’n acht minuten achter de leider.

Update 1: Belgische pro’s redelijk goed uit water

frederik-van-lierde-wissel

Frederik Van Lierde was zoals te verwachten de beste Belg na de 3,8 km zwemmen in de Pacific Ocean. Fre volgde op 50″ van de kopgroep, maar heeft ondertussen al aansluiting gevonden bij de ruime kopgroep. Bart Aernouts gaf een frisse indruk toen hij, net zoals vorig jaar, op vijftig seconden uit het water kwam. Hij is in het gezelschap van ploegmaat Ronnie Schildknecht.

bart-aernouts-wissel

Bij de vrouwen deed Tine Deckers het behoorlijk. Er was een enorm verschil tussen de kopgroep en de eerste achtervolgsters. Tine zat in een tweede achtervolgende groepje en kwam op zes minuten uit het water. Drie minuten later volgde Alexandra Tondeur.

tine-deckers-swim

alexandra-tondeur-wissel

Hawaii 2016 Live: “And we’re off”

dsc_0572

Het is zover. De Ironman Hawaii 2016 is begonnen. Wij brengen je vanuit Kona zoveel mogelijk Belgisch nieuws. Bart Aernouts en Frederik Van Lierde zijn al een halfuur bezig, vijf minuten later gevolgd door Tine Deckers en Alexandra Tondeur, maar net zijn de age groupers ook aan hun avontuur begonnen. Wij liepen nog een paar age groupers tegen het lijf voor de start. Zo dadelijk brengen we daarvan al een aantal foto’s. Volg het hier de hele dag (en voor jullie de halve nacht) live!