Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De titel die er écht toe doet: het BK Beermile
Nieuws

De titel die er écht toe doet: het BK Beermile

Start topreeks

2016… Het werd opnieuw voor ons een jaar om duimen en vingers van af te likken. In de straten van Rio werd gestreden om olympisch goud, In zowel Kopenhagen en Zofingen gingen wij Belgen opnieuw met de titels aan de haal. De Xterra-atleten droegen ook hun steentje bij aan ons gevoel van nationale trots en op Alii Drive werd dit gevoel des te meer aangewakkerd door de talloze glansprestaties. Ondertussen is de Hawaii-koorts stilaan gaan liggen en kunnen we allen in een rechte lijn toeleven naar ‘hét’ evenement waar het echt allemaal om draait.

Een jaar vol met trainingsschema’s en voorbereidingswedstrijden zal beslissen wie er op vrijdag 21 oktober aan de haal gaat met de prestigieuze titel van Belgisch kampioen Beermile. De atletiekpiste van het Sportkot te Heverlee zal opnieuw fungeren als de arena waar de atleten elkaar zullen bekampen. Het concept? Dat blijft ongewijzigd. Wie het snelst 4 rondes aflegt met het goudgele bier of 4 ‘coupkes’ in de maag, die mag zich opnieuw voor 1 jaar lang de meest complete atleet/atlete van België noemen.

Een wereldtitel, Europees goud, een rijkgevulde Ironman-carriere, zilver op het EK tijdrijden of zelfs een 6de plaats op de OS. Stuk voor stuk glansprestaties, maar resultaten die zullen verbleken als ze ten onder gaan op de dag des oordeels, de apotheose van het jaar 2016:  ‘Het BK BEERMILE’. Allen daarheen! Al het voorgaande zegt bovendien al iets over de deelnemerslijst met niet alleen toptriatleten (als Seppe Odeyn nog kan lopen én drinken na zijn marathon van Amsterdam dit weekend) maar ook topwielrenners… En Victor Campenaerts gaat na de woestijn van Qatar grote dorst hebben 🙂

Wil jij de opvolger worden van Lukas Bosmans of voor het eerst Karolien Weuts van de troon stoten: schrijf je dan nu nog snel in: beermilebond@hotmail.com. Je moet wel snel zijn, want de Beermile loopt aardig vol. Meer info: bekijk de facebookpagina van dit evenement.