Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck wint 2de internationale halve triatlon
Nieuws

Heemeryck wint 2de internationale halve triatlon

heemeryck-challenge-paguera

Na zijn overwinning in de 70.3 Ironman van Lanzarote een paar weken geleden pakte Pieter Heemeryck zaterdag zijn tweede internationale overwinning in een halve triatlon. In de Challenge Paguera in Mallorca was Pieter een klasse te sterk voor de tegenstand. Alleen de Duitser Julian Mutterer kon nog enigszins in de buurt blijven van onze landgenoot.

Na het zwemonderdeel bevond Pieter zich in de kopgroep. Eenmaal op de fiets wist Pieter zich snel los te maken van een omvangrijke groep met de grootste favorieten. Met een voorsprong van 2 minuten kon Pieter aan de afsluitende halve marathon beginnen. De zege kwam nooit meer in gevaar en zo kon Pieter op 3 weken tijd reeds zijn 2e profzege binnenhalen.
De atleet van het DOMO – SCOTT team was uiteraard zeer tevreden. Pieter: Na Lanzarote kon ik goed doortrainen, maar een echt uitgerust gevoel had ik niet. Gelukkig kreeg ik naarmate de wedstrijd vorderde een beter en beter gevoel. Zeer blij dat ik opnieuw een grote zege te pakken heb!”
Pieter won in een scherpe tijd van 3u56’02. Mutterer kwam 2’39 later als tweede binnen en Jordi Garcia werd in 3u59’20 derde.

Ook Sanne Swolfs en Vincent Van de Walle stonden in Paguera aan de start. Swolfs viel uit door een geblokkeerde ketting. Van de Walle verliet na een regenbui het fietsparcours. “Eerste opgave wegens schrik op de fiets. Enorm glad waardoor ik amper op de weg kon blijven… einde Seizoen dus,” aldus Vincent.

Opvallend was ook de 18de plaats van Marco Akershoek. De Canyon-Fusion atleet die ook in de Belgische T3 Series uitkomt werd eerste age grouper in Mallorca bij zijn debuut op de halve afstand. Hij finishte in 4u22’20.