Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Cuyper 5de in wereldbeker Korea
Simon De Cuyper aan kop in Tongyeong (foto: ITU/Delly Carr)
Nieuws

De Cuyper 5de in wereldbeker Korea

Simon De Cuyper aan kop in Tongyeong (foto: ITU/Delly Carr)
Simon De Cuyper aan kop in Tongyeong (foto: ITU/Delly Carr)

Met de sprinttriatlon van Tongyeong is de laatste fase van het wereldbekercircuit begonnen. Simon De Cuyper, Peter Denteneer, Jonathan Wayaffe en Kjel De Hertog gingen in Korea op zoek naar extra punten voor de ITU ranking. De Cuyper leek zelfs even op weg naar de overwinning, toen hij na één ronde lopen als leider bij de finish passeerde. Ook Denteneer deed het uitstekend.

Peter had zich voorin genesteld bij de 750 meter zwemmen en vond meteen zijn plaats in een kopgroep van zes. Tijdens de 20 km fietsen kwam er een grote groep terug, met daarbij Simon De Cuyper. Le Rabbit ging aan de leiding in de eerste loopronde, maar in de laatste 2,5 km moest hij een kopgroepje van 4 laten gaan. De Spanjaard Uxio Abuin won de spurt met 4 voor Mcelroy, Turbayevskiy en Pevtsov. Simon kwam vier seconden na de winnaar als vijfde over de streep.

Denteneer eindigde 18de, ook al na een spurt. “Ik kwam als 6de uit het water. Nadien volgde een hergroepering op de fiets maar ik slaagde er in om bij de eerste vijf in T2 te komen en dat scheelde me zeker 10 plaatsen op het einde. Ik had een goed loopnummer, maar kreeg een beetje last van mijn maag, waardoor ik toch iets meer op reserve liep. Toch heb ik nog de sprint met 3 voor de 18de plaats gewonnen en dat levert me 135 kostbare punten op en 80 plaatsen vooruit op de ITU point list. De eerste opdracht is dus geslaagd. Next race is komende zaterdag in Myazaki, Japan.

Jonathan Wayaffe werd 53ste. De Hertog stapte uit na het fietsen.

2016-tongyeong-itu-triathlon-world-cup-triathlon-org