Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ruben Geys en (alweer) Karolien Weuts Belgisch kampioenen beermile 2016
Nieuws

Ruben Geys en (alweer) Karolien Weuts Belgisch kampioenen beermile 2016

Wat zich aankondigde als een hoogdag deed ook dit jaar z’n naam alle eer aan. Het BK Beermile werd andermaal een avond vol sensatie, ambiance en natuurlijk… topprestaties. Ook al kende afgelopen vrijdagavond een lichte ‘winterprik’, toch wisten opnieuw heel wat sportfanaten hun weg te vinden richting de piste van het Sportkot te Heverlee, zowel erop als ernaast.

4 reeksen bij de heren en 1 reeks bij de dames zou beslissen wie zich voor 1 jaar lang ‘de meest complete atleet/atlete van het land mocht noemen. In de eerste reeks bij de heren werd meteen de toon gezet, met een tijd van 06:22 zette Andreas Catteau een scherpe tijd neer die tot de finale reeks op de tabellen bleef prijken. In de volgende reeksen beten ze een dan wel hun tanden stuk op deze tijd, toch leek het innemen en vooral… het binnenhouden van de blikken jupiler het moeilijkste obstakel. Wie hier toch aan zondigde werd beloond met een extra ronde over deze immers al legendarische piste.

Beermile2016_ladies
Karolien Weuts, Elise Scheerens en Ines Van Troyen

Maar voor we zouden weten of dit al dit niet voldoende was voor Belgische titel weg te kapen was het eerst de beurt aan de dames voor hun BK ‘Cava’mile. 4 coupkes en 4 rondes over de piste, wie dit het best verteerde ging met de prachtige beker aan de haal. Het werd een ware nek aan nek race tussen Karolien Weuts (tot dusver onverslaanbaar op deze discipline) en Elise Scheerens die na 2 jaar afwezigheid terug aan de start stond. Maar met een fameuze laatse ‘ad fundum’ wist Karolien de beslissende kloof te slaan om zo voor de 4de maal miss Cava te worden in een tijd van met liefst 6:02! Amper 10 seconden later werd Elise Scheerens een zeer verdienstelijke 2de, een jongedame om in het oog te houden voor komende edities. Ines Van Troyen mocht de dames bijstaan op het podium op de 3de plaats.

Ondertussen stonden de heren van de finale reeks vol ongeduld te wachten op hun beermile. Inmiddels werd het parcours volop verkend om toch maar na te gaan of die ene bocht toch niet scherper was (wat missien wel zo zou kunnen lijken na het binnen nemen van 4 blikjes van dat wit-gele nat).

Beermile 2016_men
Ruben Geys, Geert Janssens, Antonio Hernaert

Klokslag 22:00 was het zover, de laatste heren gingen van start. Na 1 ronde zat het grote pak nog steeds samen en na de 2de ronde was dit niet anders. Toch was er al een lichte afscheiding en om de titel zou het waarschijnlijk gaan tussen Ruben Geys, Stijn Goris, Antonio Hernaert, Geert Janssens en Christophe de Keyser. Daarachter vochten Victor Campenaerts en Seppe Odeyn een verbeten strijd uit tussen de aangepaste kampioenentruien. Bij het ingaan van de laaste ronde leek de titel voor Ruben Geys zo goed als binnen maar met een indrukwekkende zuipdemonstratie bracht Geert Janssens toch weer spanning in de strijd om de gouden plak.

Tot de laatste bocht bleef het verschil beperkt tot een 5-tal meter maar Ruben beschikte duidelijk over het sterkste eindschot en kroonde zich zo tot Belgisch kampioen Beermile. Met een tijd van 5:31 kwam hij slechts 1 luttele seconde tekort om het Belgisch Record van Lukas Bosmans te evenaren. 3 seconden later werd thuisatleet en organisator Geert Janssens knap 2de en kroonde zich zo tot master binnen de speedo challenge (subcategorie van heren die dit avontuur aangingen in een ballenknijper). Als 3de noteren we youngster Antonio Hernaert die daarmee z’n eigen coach, Stijn Goris, van het podium hield.

Wat onthouden we vooral van deze avond? Met Ruben Geys en Karolien Weuts krijgen we opnieuw 2 zeer sterke winnaars. Maar bij het terugblikken van dit evenement, mag iedere aanwezige zich een winnaar noemen want het werd opnieuw een avond waar plezier een rode draad vormde doorheen dit hele verhaal. Graag tot volgend jaar: BEER THERE!!!

Uitslagen: https://www.facebook.com/BelgischeBeerMileBondbbb/posts/869419169826392