Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK Xterra live 1: zwaar zwemnummer voor de Belgen
Multisports

WK Xterra live 1: zwaar zwemnummer voor de Belgen

https://www.youtube.com/watch?v=swdg-QXwp-g

Live timing

WK Xterra live 1: zwaar zwemnummer voor de Belgen

wim-claeys-xterra-2016-swim

Het WK Xterra 2016 is vanochtend 9 u. begonnen met opnieuw een regenbui, maar voorlopig blijft het verder droog in Kapalua. De pro’s zijn ondertussen al een tijdje aan het mountainbiken, maar wij keken vooral uit naar de Belgen. Die deden het vrij goed in een zwaar zwemnummer. Bij de masters zagen we Kris Driessens en Didier Vandenbosch vlak bij elkaar uit het water komen. Wim Claeys zat nog voor hen, maar hij had een extra zwaar zwemnummer omdat hij nog voor de Australian exit zijn zwembrilletje verloren was. Ook de youngsters het goed. Lorenz Claeys was de eerste Belg die we spotten aan de Australian exit. Carl Salomez, Jorn Van Der Veken, Donavan Leyn en Joeri Deleebeeck zagen er ook goed uit. Deleebeeck volgde niet zo heel ver achter Claeys.

Bij de vrouwen was het uitkijken naar Claire Avril. De TRIGT-atlete blesseerde zich op training deze week maar besloot toch te starten. Haar zwemmen zag er goed uit en ze liep op reserve nog redelijk vlot naar de wissel. Hopelijk wordt het mountainbiken een beetje pijnvrij voor Claire. Jill Ponet had zich rechts opgesteld bij de zwemstart en verloor wat tijd op de dames die aan de linkerkant een makkelijker parcours hadden. De surf was bijzonder hoog voor Kapalua en in het tweede deel verloor ze nog wat extra terrein. Sjoukje Dufoer zat nog voor deze twee dames, kwam als 4de in haar age group uit het water en ligt dus in een uitstekende positie bij de F25.

We proberen nog regelmatig updates te brengen, maar de internetconnectie is hier niet super.