Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nietvelt is de nieuwe Reus van Wetteren
Multisports

Nietvelt is de nieuwe Reus van Wetteren

bert-nietvelt-wetteren

Afgelopen weekend werd het cross-seizoen helemaal op gang geschoten met de Reuzen van Wetteren. In en rondom het domein van De Warande werd een knap en uitdagend parcours aan de atleten voorgeschoteld. Ook al was er dit weekend de eerste echt winterprik in het land, toch had de regen afgelopen week toch wat z’n werk gedaan en dat zorgde voor enkel pittige stroken.

Met de formules Small en Extra Large stonden er 2 wedstrijden op het programma. Starten deden we met de ‘small’ editie: 3 km lopen, 15,5 MTB en nog eens 3k m lopen, waren de afstanden die de atleten hier voor de kiezen kregen. Na de eerste run was de leiding voor de nog bitterjonge Lander Gyssels, de jongste atleet van het pak. Op een kleine minuut volgde een groepje met onder andere de SMO-tandem Kevin Strubbe, de winnaar van de vorige editie over deze afstand, en Jan De Dobbelaere. Die laatste kende een slechte wissel dus ging Kevin Strubbe alleen in de achtervolging. Ondertussen kwam Joachim Thijs terug uit de achtergrond en nam tijdens het MTB resoluut de leiding. Die plaats zou hij niet meer afstaan in de afsluitende loopproef en nam zo knap de overwinning voor Kevin Strubbe. Jelle Matthijssens vervolledigde het podium.

joachim-thijs-wetteren

Bij de dames ging het om de zege tussen Jana Goderis en Rebecca Denys. Jana klokte de snelste looptijd maar in het MTB ging Rebecca op en over Jana Goderis. Na een spannende strijd in de laatste 3 km ging de atlete uit Sint-Lievens-Houtem nog in extremis over Rebecca. Knappe overwinning van Jana Goderis. Anne Verheye werd even later een lachende 3de.

Ondertussen was de strijd in volle gang om wie zich dit jaar de reus/reuzin van Wetteren mocht noemen. 9 km lopen 46,5 km MTB en 6 km lopen zouden hierover beslissen. Bert Nietvelt tekende voor de snelste eerste looptijd en begon zo als leider aan de MTB-proef. Jonathan Van Londersele en Glen Vandevyvere tekenden voor plaatsen 2 en 3.

Jonathan moest de rol voorin lossen maar Glen Vandevyvere zetten z’n jacht op de leidersplaats in en met succes. Na 1 ronde passeerden Bert en Glen in elkaars wiel de eerste passage langs de sporthal van de Warande. Ondertussen waren we bij de dames Deborah Ghyselen uit de wedstrijd verloren. De dame uit Rekkem lag riant aan de leiding tot een valpartij roet in het eten gooide. Ook Glen Vandevyvere verloor na een slipper de voeling met Bert Nietvelt, een kloof die hij niet meer wist te overbruggen.

Met nog een snelle laatste run zette Bert Nietvelt nog eens de puntjes op i en kroonde zich daarmee tot de reus van Wetteren annoo 2016. Glan Vandevyveren werd knap 2de. Dankzij de snelste tijd op de MTB mocht Nicolas Vermeulen mee op het podium. Bij de dames nam Greet Persoon de zege. De reuzin van Wetteren had een mooie voorsprong op 2de dame Veronique Platteeuw. Petra De Walsche nam tot haar eigen verbazing de 3de plaats.