Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3de titel voor Duffy dit jaar, brons voor België
Multisports

3de titel voor Duffy dit jaar, brons voor België

stephane-vdb-wk-cross-australie

2016 is zonder twijfel hét seizoen van Flora Duffy. De atlete uit Bermuda pakte dit weekend in Australië haar derde wereldtitel van het jaar. In Snowy Mountains werden de ITU wereldkampioenschappen cross triatlon gehouden. Flora Duffy en Ruben Ruzafa pakten de regenboogtruien. Bij de pro mannen waren er opnieuw geen Belgen, maar bij de age groupers pakte ons land alsnog een bronzen medaille.

Stephane Vander Bruggen breidde zijn al indrukwekkende medailleoogst voor ons land uit in de M40 categorie. “Ik moest twee snellere atleten laten voorgaan, maar ben toch erg tevreden met het brons,” aldus de in Geelong, Australië woonachtige triatleet. Bij de vrouwen pakte Goele Schmitz de tiende plaats bij de F30 categorie. Bij de M60 stond er overigens geen maat op levende legende Rob Barel.

Bij de pro’s nam Ruben Ruzafa revanche voor het WK Xterra in Maui. De Spanjaard pakte zijn derde goud op rij en klopte Josiah Middaugh en Braden Currie. Bij de vrouwen was Duffy alweer oppermachtig. Barbara Riveros en de verrassende Amerikaanse Suzanne Snyder werden twee en drie. Anne-Sophie Marechal startte bij de pro vrouwen en behaalde een mooie 13de plaats.