Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marino’s Ironman record sneuvelt in Arizona
Nieuws

Marino’s Ironman record sneuvelt in Arizona

Lionel Sanders heeft zondag de Ironman van Arizona gewonnen. De Canadees finishte in 7u44’29 en brak daarmee het vijf jaar oude Ironmanrecord van Marino Vanhoenacker. Onze landgenoot pakte het wereldrecord op de volledige triatlon in Klagenfurt in 2011. Hij kwam na 7u45’58 binnen. Nog in hetzelfde jaar kwam het wereldrecord in Duitse handen toen Andreas Raelert in Roth 7u41’33 zwom, fietste en liep. Ondertussen staat het wereldrecord op naam van Jan Frodeno die dit jaar 7u35’34 neerzette, ook al in Roth. Omdat Roth deel uitmaakt van de Challenge Family bleef het Ironman-record al die tijd op naam van Bink staan… Tot gisteren dus…

Pas als zestiende uit het water begon Lionel ‘Kolonel’ Sanders aan een indrukwekkende fietsproef. Hij deed 4u04 over de 180 kilometer in Tempe, Arizona, met een gemiddelde snelheid van 44,3 km/u. Toen de Canadees in de marathon constant aan een 2u40 tempo bleef lopen, mikte hij aanvankelijk op het parcoursrecord, maar in de slotkilometers werd duidelijk dat er ook een wereldbesttijd in het Ironman-circuit in zat. Kolonel Sanders (zoals zijn bijnaam luidt) bleef dan ook stevig doorgaan, finishte de marathon in 2u42’31 en hield aan de aankomst 1’29 over op het record van Marino Vanhoenacker. Ook zijn landgenoot Brent McMahon dook onder de acht uur. Hij werd tweede in 7u50’15.

Bij de vrouwen won Meredith Kessler voor de derde keer op rij in Arizona.  Ze was in 8u48’23 bijna drie minuten sneller dan de Nederlandse Yvonne Van Vlerken.

Onze landgenoot Hendrik-Jan Verhaegen werd 22ste bij de pro’s met een tijd van 8u46’35. Dirk Baelus slaagde er net niet in om onder de 9 uur te blijven. De Kempenaar, die pas nog zijn InnerMe sportvoeding en drank terug overkocht van Ocebio, finishte als 33ste pro in 9u09’23.