Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zieke Heemeryck geeft op in 70.3 Xiamen
Nieuws

Zieke Heemeryck geeft op in 70.3 Xiamen

im-china-pieter-heemeryck

Pieter Heemeryck heeft in het Chinese Xiamen niet voor een primeur kunnen zorgen. Tot en met het fietsen leek de Reiger nochtans goed op weg om de eerste Belgische prof op een Chinees Ironman-podium te worden, maar een ziekte die al een paar dagen woekerde zorgde ervoor dat Pieter alsnog moest opgeven na de eerste loopkilometers. Zijn ploeggenote Liesbeth Leysen verzachtte de pijn door zilver te pakken bij de F40.

Liesbeth zette een sterke inhaalrace neer nadat ze als 29ste vrouw uit het water. Vervolgens rukte ze op naar voor op de fiets. Als 16de vrouw kwam ze na 90 km fietsen terug in de wisselzone. In een halve marathon van 1u44 won ze nog twee plaatsen. In 5u08’08 kwam ze als 14de vrouw overall over de streep, goed dus voor zilver in haar categorie. Wim De Voeght werd 359ste in 5u50’37.

Pieter Heemeryck startte als één van de favorieten in de Chinese 70.3 Ironman. Maar alle favorieten moesten het zondagnacht Belgische tijd afleggen tegen de Australiër Josh Amberger die in Xiamen zijn tweede 70.3 zege van het seizoen pakte, na eerdere winst in Calgary. Het was al zijn zesde keer op het podium dit jaar. Amberger zwom bijna twee minuten sneller dan de rest van de toppers en ook op de fiets was hij niet te stoppen. Hij liep onbedreigd naar de overwinning in 3u56’51. Tim Don en Justin Metzler, die op de fiets deel uitmaakten van het achtervolgende groepje samen met Pieter Heemeryck, werden twee en drie. Heemeryck had door ziekte al een onrustige nacht achter de rug, probeerde toch door te zetten, maar moest in het lopen de handdoek gooien. Daarmee zit het seizoen van de Reiger er definitief op.