Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee verrassende nominaties voor Sportman/vrouw van het Jaar
Duathlon

Twee verrassende nominaties voor Sportman/vrouw van het Jaar

Seppe Odeyn WK Zofingen 2016

Maandagmiddag heeft Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, de lijst bekendgemaakt met genomineerden voor de trofee van Sportman/Sportvrouw van het jaar. Wij werden aangenaam verrast door de aanwezigheid van twee duursporters op de lijst: Tine Deckers en Seppe Odeyn. Vooral die laatste is een verrassing omdat het niet vaak gebeurd is in het verleden dat een duatleet de genomineerden haalde. Daar tegenover staat dat er geen enkele mannelijke triatleet genomineerd is dit jaar.

En dat is ergens wel jammer, want als je naar het seizoen van Marten Van Riel kijkt, dan verdient hij met zijn WTS ereplaatsen en een 6de plaats in Rio op zich wel een nominatie, maar het ontbreekt hem aan (inter)nationale titels. Seppe Odeyn pakte wel die titels. De Flandrien werd in 2016 vice-Europees kampioen en wereldkampioen Powerman LD duatlon. Het is voor het eerst dat de viervoudige winnaar van de Hel van Kasterlee op de lijst van Sportman van het Jaar prijkt.

tine-deckers-run

Voor Tine Deckers is het niet de eerste keer dat ze genomineerd is. De triatlete stond eerder in 2012 en 2014 bij de genomineerden. Maar wie in 2015 aan Tine had gevraagd of ze nog ooit in aanmerking zou komen voor Sportvrouw van het Jaar, zou op een lachsalvo getrakteerd zijn. Een jaar later wordt ze beloond voor haar straffe voorjaar, met onder andere haar vijfde winst in de Ironman van Nice. 

Er zijn 26 mannen en 16 vrouwen genomineerd. Op 29 november weten we of Seppe en Tine tot de laatste drie behoren. De trofeeën worden op 17 december uitgereikt.