Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Transfermarkt in volle beweging
Nieuws

Transfermarkt in volle beweging

Joke Coysman Viersel 2016

De overgang naar het nieuwe jaar betekent ook dat er verhuizingen zullen zijn van atleten binnen de triatlon/duatlonwereld. De transferperiode is inmiddels halverwege dus werpen wij als 3athlon.be een snelle blik over de meest opvallende transfers die momenteel gerealiseerd zijn. Vooral in Dendermonde gebeurt er veel, met een paar uitgaande en inkomende transfers bij 3MD en vooral veel inkomende transfers bij het nieuwe Soidpharma TriTeam, maar ook LTTD en Tribe zitten niet stil. 

LTTD lijkt deze winter de kaart van de jongeren te trekken want met deze 2 youngsters wist het team uit Deinze zich gevoelig te versterken: Louis Naeyaert (TBT) en Sybren Baelde (ITC). Door de komst van deze atleten lijkt het team zich meteen te wapenen voor de T3 series voor volgend seizoen.

3MD Dendermonde ziet een aantal sterkhouders vertrekken naar het gloednieuwe TriTeam Solidpharma. Zij verwelkomen onder andere Ramses Vanhoofstat, Soren Sanders en Jelle Clijsters. Opvallend is ook dat ze Eline Desaunois binnenhaalden van het 185-Sportoase-Vaillant team. En deze week kondigen ze ook de komst van Sweta Meersman aan, die na haar doorbraakseizoen WTT verlaat en bij Solidpharma aansluit. Ook Gijs Van Ranst zet de stap naar Solidpharma. 

Bij 3MD vangen ze de vertrekkers op met een paar nieuwkomers. De opvallendste nieuwkomer is Vincent Van de Walle. De snelle loper zet met de stopzetting van het ETZ topteam de stap richting Dendermonde. Ook Hannes Callebaut (EFC-ITC) en Laurent Nobels (TTL) vervoegen de rangen. Naast het herenteam krijgen het damesteam ook versterking met de komst van Stefanie Adam (SPTC).

 

Met Eduard Verstraete ziet EFC-ITC nog een sterke pion vertrekken. Eduard keert terug naar het ouderlijke huis van TTR om er na een jaar onderbreking terug te staan? Benieuw of EFC-ITC later deze transfermarkt nog wat namen zal toevoegen aan hun collectief. Een naam die we alvast mogen noteren is Kasper Lagae die overkomt van ETZ.

Bram Laevens vertrekt na jaren van trouwe dienst bij NLT, hij trekt naar het WTDT team uit Waregem waar hij zijn trainer Stijn Demeulemeester terugvindt. Ook Floor Martens verlaat NLT, zij trekt naar het nabijgelegen ETZ team.

 

Atriac lijkt een gouden zaak te doen door het binnenhalen van Nick Thijs. Die was één van de uitblinkers in de tweede seizoenshelft van 2016. Daarnaast komt ook Britt Heirman naar Atriac Antwerpen. Ook Wouter Vander Mast (TRINITY) trekt naar Atriac. Met Christine Verdonck, die vorig jaar naar het team trok, is het bekende triathlonkoppel terug verenigd. Ex-Trinity atlete Xenia Luxem verlaat na een jaar alweer SMO-Specialized. Zij versterkt het damesteam van KTT-Zamaro-Wilier.

Bij Accent Tribe zijn ze blij om verloren zoon Tim Van Hamme terug te verwelkomen. Tim verlaat Atriac om het team te vervoegen waar zijn pa Hugo als atleet aangesloten is en zijn ma Mia trainer is en om in zijn eigen woorden al lachend “Wat jonge getalenteerde aanstormende mannen met hun hoofd uit de wolken halen bij Tribe.” Ook Elias Biesemans trekt zoals te verwachten naar Vilvoorde. De beloftevolle atleet ruilt SJKT in voor het Accent TRIBE team. En Tribe lijft ook het nog erg jonge talent Stef Corthouts van Go Like Hell in.

Hierboven kon u al lezen dat Stefanie Adam en Eline Desaunois het 185-team verlaten. Ook Thomas Jurgens zoekt andere oorden op. De verwachting was dat Thomas richting Atriac zou trekken, maar volgens de geruchten sluit hij aan bij Solid Endurance. 

De meest verrassende transfer zou die van Joke Coysman zijn. Door het wegvallen van het ETZ topsport-team was Madam 19 erg gegeerd op de transfermarkt. Maar het wordt, als we de geruchten mogen geloven, de rood-witte tenue van SMO-Specialized voor Joke.

 

Tot dusver een korte update. De transferperiode wordt afgesloten op 15 december, benieuwd wat komende weken nog in petto zullen hebben.