Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde sluit af in Mexico
Nieuws

Frederik Van Lierde sluit af in Mexico

frederik-van-lierde-after-bike

De tijd dat het triatlonseizoen na de Ironman van Hawaii afgelopen was, ligt ver achter ons. Tegenwoordig blijft een gemiddeld seizoen gewoon doorlopen tot bijna het einde van het jaar, zeker voor de pro-atleten. Ook Frederik Van Lierde komt dit weekeinde nog een laatste keer in actie. Na zijn tiende plaats in Hawaii, en vooral de frustratie van de opgelopen penalty, bleef Frederik doortrainen om in Cozumel nog één keer uit te pakken en zijn goede vorm te etaleren. En de wereldkampioen Ironman van 2013 lijkt klaar om een topprestatie neer te zetten in de Ironman van Mexico. “Ik kan nauwelijks wachten om te racen,” vertelt hij.

“Zondag start ik in de Ironman in Cozumel, de laatste wedstrijd van mijn seizoen. Op maandag kwam ik aan op dit prachtige Mexicaanse eiland in de Caraïbische Zee (mijn eerste keer hier) en ik kan nauwelijks wachten om te racen. De locatie en het parcours zien er echt fantastisch uit.

Aangezien de wedstrijd in Hawaii nauwelijks 6 weken geleden was, lag mijn focus voornamelijk op herstel en het zo goed mogelijk behouden van mijn goede vorm. De sleuteltrainingen werden veelal indoor afgewerkt door de slechte weersomstandigheden in België. Ik ben dus zeer tevreden om opnieuw in een warm klimaat mijn sport te beoefenen,” aldus Fre.