Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Odeyn en Vyncke op koers voor Hel in Damme
Seppe Odeyn wint Damse Duivelshond (foto: Lore Vanbetsbrugge)
Duathlon

Odeyn en Vyncke op koers voor Hel in Damme

Seppe Odeyn wint Damse Duivelshond (foto: Lore Vanbetsbrugge)
Seppe Odeyn wint Damse Duivelshond (foto: Lore Vanbetsbrugge)

In Damme werd zaterdag de eerste Damse Duivelshond crossduatlon georganiseerd, een offroad duatlon over 10 km lopen, 60 km mountainbiken en 10 km lopen. Heel wat deelnemers aan de Hel van Kasterlee zagen de wedstrijd in West-Vlaanderen als de ultieme voorbereiding op ’s werelds zwaarste duatlon, op 18 december in Kasterlee. Onder hen ook viervoudig winnaar Seppe Odeyn. De wereldkampioen duatlon kende geen genade met de tegenstand. Vanaf de start ging de Flandrien aan de leiding om die niet meer af te staan. Het feestje was helemaal compleet met de zege van zijn ploegmaat Kris Coddens, die de korte afstand op zijn naam schreef.

coddens-odeyn-dams-duivelshond
Coddens en Odeyn vieren samen (foto: Lore Vanbetsbrugge)

Coddens haalde het voor Gerry Druyts, die zijn roots nog eens opzocht. Als jeugdatleet was de profwielrenner al een talent in triatlon en vooral in duatlon en hij liet zien nog steeds sterk te kunnen lopen. Wereldtopper Coddens kloppen lukte echter niet. Kenny Couvreur werd derde en Mike Bogaert vierde. Sterke prestaties van de Bruggelingen, zeker bij de vrouwen waar Gina De Boeck haar allereerste cross duatlon meteen won.

Gina De Boeck, winnares van de korte afstand (foto: Lore Vanbetsbrugge)
Gina De Boeck, winnares van de korte afstand (foto: Lore Vanbetsbrugge)

Bij de lange afstand stond er geen maat op Seppe Odeyn. Die zit in de laatste rechte lijn richting Hel van Kasterlee, waar hij eens te meer de topfavoriet is voor een vijfde zege op rij. Glenn Vandevyvere en Niki Devoldere werden twee en drie. Seppe trekt volgende week nog naar de Powerman Filippijnen. Daags voor de Hel van Kasterlee staat er eerst nog het Gala van de Sportman van het Jaar op het programma, waarvoor Seppe één van de genomineerden is.

Bij de dames onderstreepte Miek Vyncke haar ambities voor een nieuwe zege in de Hel. De winnares van de Hel van Kasterlee van 2013 stormde onbedreigd naar de overwinning in Damme en laat daarmee duidelijk zien dat ze één van de topfavorietes is voor de overwinning op 18 december.