Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cloostermans eindelijk op 1 in Wommelgem
Multisports

Cloostermans eindelijk op 1 in Wommelgem

matthias-cloostermans-bike-wommelgem-2016
Cloostermans vlamt stevig door in Wommelgem (foto: Chris Hofkens)

Mathias Cloostermans is sinds twee jaar een gevestigde naam geworden in het cross duatlon, die het de toppers af en toe flink lastig maakte. Hij verzamelde al een pak ereplaatsen maar op een eerste overwinning was het wachten. Tot zondag in Wommelgem. De nog altijd maar 22 jaar jonge mountainbiker klopte Wouter Wuilmus en Kris Vermeiren met een perfect tactisch plannetje in de 3de ECD cross duatlon van Wommelgem. Magali Buytaert won bij de vrouwen.

Magali Buytaert van start tot finish aan kop (foto: Chris Hofkens)
Magali Buytaert van start tot finish aan kop (foto: Chris Hofkens)

Buytaert is er normaal eentje voor de lange afstand, maar ook cross duatlon ligt Mama Magali blijkbaar goed. Ze ging van start tot finish aan de leiding en gunde de tegenstand alleen nog wat kruimels. Met meer dan zes minuten voorsprong pakte Magali een overtuigende zege. Ruth Vermeiren werd tweede en in de strijd om de derde plaats klopte Ilse Vandenhouwe nipt Lena Feringa. We zagen ook een knappe eerste plaats bij de dames veteranen van Yolanda Witteveen, van 3athlon.be partner BAIK in Nossegem.

Mathias Cloostermans wint in Wommelgem (foto: Chris Hofkens)
Mathias Cloostermans wint in Wommelgem (foto: Chris Hofkens)

Bij de mannen gingen Wouter Wuilmus en Ramses Vanhoofstat, die in duo deelnam, er stevig vandoor in de eerste run. Mathias Cloostermans slaagde erin het verschil te beperken en kwam als tweede in de wisselzone binnen. Hij kreeg Wuilmus al snel te pakken in het mountainbiken. “Tijdens het fietsen kon ik tot bij een sterke Wouter Wuilmus kunnen komen en in de slotfase kon ik ook 25 seconden voorsprong kunnen nemen. Tijdens het tweede lopen heb ik niet meer achterom durven kijken en alles gegeven. Zo kon ik eindelijk mijn eerste duatlon overwinning pakken,” aldus een blije Mathias Cloostermans. Wuilmus werd tweede en beste veteraan Kris Vermeiren werd derde.

Meer foto’s van Chris Hofkens vind je op haar facebookpagina Pictures Chris Hofkens

Uitslag Wommelgem