Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde eindigt seizoen met 6de Ironman zege
Nieuws

Frederik Van Lierde eindigt seizoen met 6de Ironman zege

frederik-van-lierde-cozumel-2016-run

Frederik Van Lierde heeft in Cozumel zijn seizoen in stijl afgesloten. Onze landgenoot domineerde de Mexicaanse Ironman en won in een tijd van 8u03’09, goed voor zijn zesde Ironman overwinning van zijn carrière. Igor Amorelli en Michi Weiss trokken samen met Van Lierde in de aanval op de fiets. Maar op de marathon waren de Braziliaan en de Oostenrijker geen match voor Fre. Halfweg de marathon had hij al een voorsprong van bijna drie minuten op Weiss, die veel energie verbruikte op de fiets. Voor Van Lierde betekende de zege in Cozumel een flinke revanche voor zijn tiende plaats op het WK Ironman van Hawaii. Daar was de vorm goed, maar strooide een penalty roet in het eten. Dat was ook de reden waarom Frederik besloot om alsnog in Cozumel te starten.

Frederik bouwde na Hawaii een korte rustperiode in maar aangezien zijn conditie al in Kona top was, besloot hij om nog een extra wedstrijd mee te pikken. In Cozumel was Van Lierde na de 3,8 km zwemmen mee met de kopgroep, samen met Barrett Brandon, Stephen Bayliss, Mark Oude Bennink, Kevin Collington, Jarrod Shoemaker en Igor Amorelli. Die laatste was de enige die het tempo van Van Lierde op zijn Cervelo PX5 kon bijbenen. De twee reden de tegenstand op een hoopje. Alleen Michael Weiss slaagde er nog in om terug te komen. De Oostenrijker, op de atypische DiamondBack Andeaen, reed een gat van bijna vijf minuten dicht, maar hij slaagde er nadien niet meer in om Amorelli en Van Lierde te lossen.

frederik-van-lierde-cozumel-2016-bike

 Met drie kwamen ze in de tweede wissel binnen. Van Lierde begon sterk aan de marathon en zette Weiss halfweg op drie minuten. Matt Russell nam de derde plaats over van Amorelli die na 14 km al meer dan vier minuten verloor op onze landgenoot. In het tweede deel van de marathon bleef Van Lierde het tempo stabiel houden. Weiss viel steeds verder terug en het was vooral uitkijken voor Matt Russell die na 35 km terugkwam tot op 2’37. Chris Leiferman nam de derde plaats over van Weiss.

Voor Frederik is het zijn zesde Ironman-zege, na 3 overwinningen in Nice, Hawaii 2013 en Zuid-Afrika 2015.