Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Transfernieuws: Topduatleet en neo-Ironman worden ploegmaats
Duathlon

Transfernieuws: Topduatleet en neo-Ironman worden ploegmaats

 

Vincent Bierinckx EK Kalkar

Het gloednieuwe Solidpharma triatlonteam bezorgde 3athlon.be in één klap twee primeurs. Niet alleen heeft het team rond triatlonclub Epic3 deze week twee binnenkomende toptransfers aan te kondigen, één van die nieuwkomers geeft ook meteen te kennen in 2017 als Pro aan zijn eerste Ironman deel te nemen. Daarnaast zet Solidpharma ook in op de toekomst met het aantrekken van een topzwemster die volgend seizoen haar eerste stappen in triatlon zet.

angelo-vandecasteele-nieuw-team

 

Van Atriac komt topduatleet Angelo Vandecasteele over. Angelo kende in 2016 een doorbraakjaar en veroverde zijn eerste internationale selecties. Zijn vierde plaats op het EK in Kalkar (ondanks twee penalties) en zijn zilveren medaille op het BK bewijzen dat Vandecasteele het in zich heeft om uit te groeien tot een topper. Hij rekent naast de Belgische kampioenschappen in 2017 ook opnieuw op het EK en het WK duatlon. 

sven-van-luyck-nieuw-team

Hét grote speerpunt op de lange afstand volgend seizoen wordt Sven Van Luyck. De atleet, die in Frankrijk na twee sterke prestaties in de triatlon van Alpe d’Huez door het leven gaat als Sven Van Luyckman, bewees ook op de lange afstand van Geraardsbergen in 2016 al dat het langere werk hem ligt. In 2017 zet hij nog een stap verder. Zo zal hij volgend jaar zijn debuut maken in het Ironman circuit, met als alles goed gaat Lanzarote als eerste wedstrijd. Sven zal daar voor het eerst uitkomen in de PRO categorie. “We willen Sven mee ondersteunen in zijn ambities,” laat Sören Sanders weten. “En we bieden hem met Solidpharma alle kansen om te groeien in het Ironmancircuit. In ruil maakt Sven voor het team ook zijn debuut op de sprintafstand in 2017. Zo start hij al zeker in Herderen en het BK ploegentriatlon.”

Finish Sven Van Luyck

“Binnen Solidpharma richten we ook nog eens een development team op, waarin we jonge belfotevolle atleten willen laten doorgroeien naar het topteam,” gaat Sören verder. “We mikken op atleten die hun eerste stappen zetten in triatlon (of nog maar een goed jaartje bezig zijn) en die vaak uit een deelsport komen zoals het zwemmen. Zo zal Katrien Maes, meervoudig Belgisch kampioen zwemmen bij de vrouwen, hiervan deel uitmaken en haar debuut maken volgend jaar als triatlete.”