Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw podiumplaats voor Odeyn in Filippijnen
Duathlon

Opnieuw podiumplaats voor Odeyn in Filippijnen

seppe-odeyn-pm-filippijnen-2016

Seppe Odeyn heeft vanochtend Belgische tijd opnieuw een Powerman-podium in de wacht gesleept. De Flandrien trok naar de gloednieuwe lange afstandsduatlon in Clark, Pampanga op de Filippijnen, 80 km van Manila. Hij stootte er op zijn eeuwige rivaal Gaël Le Bellec. Odeyn nam de wereldtitel Powerman duatlon dit jaar over van de Fransman, maar die pakte zondag zijn revanche door in de laatste run afstand te nemen van Odeyn. Seppe moest ook de Nederlandse Aussie Thomas Bruins voor zich dulden.

seppe-finish-filippijnen-2016

De Zwitserse topper Andy Sutz begon het snelst aan de 10 km lopen, maar kreeg nooit meer dan driekwart minuut van een achtervolgend groepje met Bruins, Le Bellec en Odeyn. Op de fiets ging dit trio op en over Sutz, maar ze gaven elkaar geen duimbreed toe. En dus moest de slotrun uitsluitsel brengen over de verdeling van de podiumplaatsen. Odeyn voelde daarbij duidelijk de inspanningen van de laatste weken en moest eerst Le Bellec en dan ook Bruins laten gaan. Le Bellec haalde het in 2u34’27. Bruins werd in 2u36’29 tweede en Seppe pakte in 2u37’04 de derde plaats. Voor de Flandrien zit het seizoen er nog niet op, want op 18 december gaat hij voor een vijfde overwinning op rij in de Hel van Kasterlee.

van-reijen-pm-filippijnen

Bij de vrouwen won wereldkampioene Emma Pooley. De Britse haalde het van de Nederlandse Miriam Van Reijen en de Filippijnse Monica Torres werd derde.

Uitslag Powerman Philippines 2016