Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deckers op zucht van podium in 70.3 Ironman Bahrain
Nieuws

Deckers op zucht van podium in 70.3 Ironman Bahrain

tine-deckers-bahrain-grote-foto

Tine Deckers heeft zaterdagochtend Belgische tijd een mooi seizoen afgesloten met alweer een sterke prestatie. De Carglass-atlete werd vierde in de 70.3 Bahrein, het Middle-Eastern Championship over de halve Ironman-afstand. Dat betekende een directe kwalificatie voor het WK in 2017 voor winnaars Terenzo Bozzone en Sarah Crowley en heel wat punten in de ranking voor Tine.

De Leuvense deelde haar wedstrijd prima in. De omstandigheden lagen Deckers wel. Op de fiets stond er behoorlijk wat wind op een vlak parcours dat onder andere via het Formule 1 circuit van Bahrein liep. Bij de dames waren er redelijk wat positiewisselingen waardoor het lang spannend bleef. Tine kwam als derde van de fiets maar leidster Jocelyn McCauley sneed onbewust een deel van het parcours af  tijdens de 90 km fietsen en werd uit wedstrijd gehaald. Tine liep op de halve marathon even op de tweede plaats, maar de Britse Emma Pallant ging al snel voorbij onze landgenote.

Ook latere winnares Sarah Crowley kwam nog voorbij Tine. Met een halve marathon van 1u20 pakte Crowley in 4u10’59 de overwinning. Pallant, vorig jaar in België nog uitkomend voor het SMO-Specialized team, werd tweede en Caroline Steffen, die een verbeten strijd uitvocht met Tine, werd derde. Steffen hield nog net een halve minuut voorsprong over op Tine. Tine deed 4u15’43 over de halve triatlon.

Bij de mannen was Bozzone de sterkste in 3u41’32. Hij moest nog flink blijven door lopen om Steffen Justus voor te blijven. Sam Appleton werd derde. Bozzone won vorige week nog de Ironman van West-Australië, met een snelle tijd van 7u51. Daar leek hij in Bahrein geen last van te ondervinden…

Chris Denil was de eerste Belgische man in Bahrein. Hij werd 122ste in 4u54’22.

Ook sheik Nasser bin Hamad Al Khalifa nam zelf deel aan de wedstrijd. Zijne hoogheid, zoals hij de hele dag op social media genoemd werd, kwam helaas ten val door een windstoot op de fiets en moest de wedstrijd verlaten, gelukkig zonder veel erg. Al Khalifa werd wereldberoemd als sponsor van de Triple Crown die Daniela Ryf vorig jaar 1 miljoen dollar opleverde.