Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Venetië en Vichy hoofddoelen van nieuwe solo-carrière
Nieuws

Venetië en Vichy hoofddoelen van nieuwe solo-carrière

sofie-goos-fiets
Sofie Goos naast de Wilier TT-bike.. Die van haar wordt een rode straks (foto: David Pintents)

Sofie Goos gaat in 2017 als proftriatlete verder, niet langer bij het Belgisch-internationale BMC-Etixx team, maar wel als individuele atlete. In de indrukwekkende Art Deco zaal van Horta, al jaren trouwe sponsor van La Goos, stelde ze haar nieuwe project voor en maakte ze haar doelstellingen voor 2017 bekend. Ze mikt volgend jaar op twee volledige triatlons. De Challenge van Venetië wordt haar eerste piekmoment, gevolgd door de Ironman van Vichy aan het einde van de zomer. Goos was zichtbaar blij dat ze haar carrière met nieuwe (Brunel, Wilier) en oude sponsors (Sportoase, Uplace) kan verderzetten.

“Ik wilde niet dat die messteek het einde van mijn carrière zou worden. Het voelde alsof de beslissing om zelf afscheid te nemen van deze sport door iemand anders werd genomen,” vertelde een openhartige Sofie. Aan afscheid denkt ze nog lang niet, want ze zet in 2017 een belangrijke nieuwe stap in haar leven. “Op 30 december verlaten Jef en ik Antwerpen. We trekken voor een half jaar naar Spanje, bij Inge Van den Broeck en Jurgen Van Goolen. Daar kan ik mijn seizoen optimaal voorbereiden, weg van alle drukte en slechte weer van België. Jef en ik gaan Inge en Jurgen ook meehelpen binnen Vuelta Turistica.”

Haar eerste wedstrijd wordt de halve Challenge van Lissabon op 7 mei. Daarna volgt nog een halve Challenge in Salou op 28 mei om dan te pieken naar de eerste volledige van het seizoen (en haar eerste volledige triatlon sinds de bewuste messteek en de daaropvolgende revalidatie). Dat wordt de Challenge van Venetië op 11 juni. “Dat lijkt me qua parcours een wedstrijd die me ligt en mijn nieuwe fietsensponsor Wilier heeft er vlakbij zijn hoofdkwartier. ” La Goos zal er aantreden in dezelfde Castelli-outfit als het Sportoase-team in België, maar dan gevuld met een pakket privé-sponsors.

michael-schouwaerts-pc-sofie
Michaël Schouwaerts van 3athlon.be partner Sportoase (foto: David Pintens)

Daar hoort naast nieuwe sponsor Brunel ook 3athlon.be partner Sportoase bij als hoofdsponsor. Michaël Schouwaerts van Sportoase, pas nog toegetreden tot de Raad van Bestuur van de VTDL: “Wij geloven al lang in triatlon als breedtesport. Het verhaal van Sofie greep me aan. Zij is de leading lady van het Belgische triatlon en het zou zonde geweest zijn als dit project niet kon doorgaan. Ook onze kledijsponsor Castelli is van de partij. Sofie zal volgend seizoen qua design dezelfde outfit hebben als de andere leden van het Sportoase-team,” aldus Michaël, die zelf ook zijn trisuit opnieuw aantrekt voor zijn debuut op de Ironman. In Kopenhagen doet hij een gooi naar kwalificatie binnen de CXO-categorie voor Hawaii.

Bart Verhaeghe: “Andere finaliteit bij BMC-Etixx”

Opvallend is ook de naam Uplace op de nieuwe uitrusting van Sofie Goos, nochtans mede-sponsor van het BMC-Etixx team dat geen plaats meer voorzag voor Sofie. Bart Verhaeghe legde zelf uit waarom. “Ik heb besloten om Sofie verder met Uplace te ondersteunen omdat zij samen met Bruno Clerbout aan de basis lag van het vroegere Uplace-BMC team. Dat er geen plaats meer was bij BMC-Etixx had alles te maken met de andere finaliteit van het team. Het uiteindelijke hoofddoel blijft een podiumplaats in Hawaii en Sofie heeft andere ambities. Het BMC-Etixx team wordt met dat einddoel voor ogen opnieuw uitgebreid naar tien atleten. Binnenkort stellen we hen voor aan de pers,” aldus nog de Club Brugge-voorzitter.

Bart Verhaeghe van Uplace (foto: David Pintens)
Bart Verhaeghe van Uplace (foto: David Pintens)

Sofie mikt na Venetië ook op de Ironman van Vichy, nadien staan Knokke en Mechelen op het programma in eigen land. Waaraan ze zich mag verwachten, weet ze zelf nog niet. “Ik ga er alles aan doen om terug op niveau te komen. De halve van Lissabon zal een eerste serieuze test zijn. Ik heb nog altijd de ambitie om telkens voor het podium te gaan. In eigen land kijk ik uit naar het BK kwarttriatlon in Izegem. Daar neem ik niet deel aan het BK zelf, maar wel bij de trio’s in een team van mede-sponsor Callant. Maar in Knokke en Mechelen ben ik er wel bij op de kwartafstand,” aldus een gemotiveerde, maar ook ontroerde Sofie. La Goos overhandigde aan het einde van de persvoorstelling een gloednieuwe Wilier fiets aan haar ventje Jef De Batist die op drie weken tijd de sponsoring bij elkaar zocht en het nieuwe project mee vorm gaf. 

sofie-goos-jef-de-batist

Wij zagen alvast dat niet alleen La Goos maar ook haar hele entourage (met mama Magda op kop!) er opnieuw veel goesting in heeft. We kijken dan ook uit naar volgend seizoen waarin de pers hopelijk even veel over haar sportieve prestaties zal brengen als dit jaar over het steekincident…