Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Transfernieuws: International verlaat VTDL
Peter Denteneer die uit het kanaal Roeselare-Leie klimt (foto: Griet Tanghe)
Nieuws

Transfernieuws: International verlaat VTDL

 

peter-denteneer-izegem-griet-tanghe
Peter Denteneer, hier nog in Izegem (foto: Griet Tanghe)

De transferperiode is bijna afgesloten, maar op de valreep kregen we nog een verrassende wissel door. Peter Denteneer verlaat EFC-ITC, maar verlaat ook de VTDL. Hij trekt over de taalgrens en wordt daardoor lid van de LBFTD, de Franstalige triatlonliga. “Ik heb met een aantal clubs gesproken, maar vooral gekozen voor mijn kansen op de lange termijn in de toekomst,” vertelt Peter ons. Nog twee zaken vallen op in het transferoverzicht. Frederik Van Lierde maakt in 2017 geen deel meer uit van LTTD en Tim Van Daele zit niet meer bij Atriac.

Dat Peter Denteneer zijn Izegemse club EFC-ITC zou verlaten, zat er een beetje aan te komen. Na drie jaar in Izegem hadden we verwacht dat hij mogelijk wat dichter bij huis aan de slag zou gaan, eventueel bij SP&O Mechelen. Maar Peter koos voor een verrassende club. “De komende jaren kom ik uit voor TRIGT,” legt Peter uit. “Daar mik ik enerzijds op de T3 Series met een sterke ploeg, met onder andere Balty, Vanderplancke, Humblet en Magnien. TRIGT kwam met een sterk meerjaren aanbod en heeft een goede internationale visie. Ook het feit dat ik nu niet meer bij de VTDL maar bij de LBFTD zit, biedt me in de toekomst mogelijk extra kansen,” aldus de atleet die dit seizoen in Agadir zijn eerste podium pakte in een Continental Cup en zich ook al in een paar wereldbekerwedstrijden toonde.

Bij LTTD kondigden ze deze week de komst van Dieter Staelens aan, die zijn Jocelyn Vervaet dus komt vergezellen. Tegelijk verliest het Oilservice team één van zijn oudere leden. Frederik Van Lierde kwam dit jaar al in actie met eigen privé-sponsors op zijn kledij. In 2017 ruilt hij zijn LTTD-licentie in voor een vrije VTDL-licentie. Hetzelfde zien we bij Tim Van Daele, die formeel dus geen lid meer uitmaakt van Atriac.

Later deze week brengen we nog een ruimer overzicht van de transfers.