Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BMC-Etixx met 4 nieuwkomers maar zonder extra Belgen
BMC-Etixx in Hawaii 2016 (foto: Korupt Vision)
Nieuws

BMC-Etixx met 4 nieuwkomers maar zonder extra Belgen

BMC-Etixx in Hawaii 2016 (foto: Korupt Vision)
BMC-Etixx in Hawaii 2016 (foto: Korupt Vision)

We noemen BMC-Etixx nog altijd een Belgisch-internationaal pro triatlon team maar in 2017 blijft het Belgisch aandeel beperkt tot de teamomkadering en Bart Aernouts als enige Belgische atleet. General Manager Bob De Wolf vertelde ons in Hawaii al dat de focus internationaal blijft. “Het is de laatste jaren nog meer een ambitie geworden om een internationaal topteam te zijn én we hebben bij het aantrekken van nieuwe atleten rekening gehouden met de kans op een nieuwe podiumplaats in het WK Ironman in Hawaii.” Vooral nieuwkomer Patrik Nilsson lijkt daarvoor in aanmerking te komen, maar ook met Emma Pallant, bij ons bekend van SMO-Specialized, investeert BMC-Etixx in de toekomst.

Voor Bart Aernouts lijkt zijn toekomst voorlopig verzekerd. Onze landgenoot besloot een minder seizoen met een sterke achtste plaats in Hawaii. Het feit dat zowel BMC als Etixx hun commitment hebben gegeven om al zeker tot en met 2018 door te gaan als sponsors, zal ook hem blij stemmen. In 2017 krijgt hij er vier nieuwe ploegmaats bij: Emma Pallant, Patrik Nilsson, Maurice Clavel en Amelia Watkinson.

Emma Pallant (27) is bij ons wellicht de meest bekende van de vier. Vorig jaar won ze voor SMO-Specialized nog de T3 Series triatlon in Lille. Ze werd later in 2015 voor het eerst wereldkampioene duatlon en herhaalde dat nog eens in 2016. Het afgelopen seizoen brak ze ook op de lange afstand door met winst in de 70.3 Ironman UK en nog eens zes podiumplaatsen op de halve afstand. 

Patrik Nilsson is wat ons betreft de belangrijkste transfer van BMC-Etixx. De talentrijke Zweed won dit jaar de Ironman van Kopenhagen met de 8ste beste tijd ooit in een Ironman. Zes weken later dook hij opnieuw onder de 8 uur om de Ironman van Barcelona te winnen. Patrik is nog altijd maar 25 jaar oud en zal de komende jaren ongetwijfeld een kandidaat worden voor podiumplaatsen en de winst in Kona.

Ook de Duitser Maurice Clavel (28) en de Nieuw-Zeelandse Amelia Watkinson (25) zijn nog jong. BMC-Etixx investeert dus duidelijk in de toekomst. Clavel was dit jaar 8ste in het WK 70.3 en mikt in 2017 op zijn eerste volledige Ironman. Watkinson won in 2016 maar liefst negen triatlons, waaronder de 70.3 Ironman Korea en de Half Challenges van Kanchanaburi en Iskander Puteri.

Naast de aankondiging van de 4 nieuwkomers (en het nieuws dat Bart Aernouts, Ronnie Schildknecht, Will Clarke en Romain Guillaume blijven) was er ook goed nieuws van de negende BMC-Etixx atleet. Liz Blatchford, twee keer derde in Hawaii, zal het eerste deel van 2017 niet in competitie te zien zijn. De sympathieke Australische verwacht namelijk haar eerste kindje. “Glen (Murray, haar man – nvdr) en ik wisten al langer dat we kinderen wilden en we zijn alle twee heel erg blij dat we in juni 2017 ons eerste kindje verwachten. Ik ben blij dat BMC-Etixx me ook nu blijft steunen, maar ik voorzie sowieso om aan het einde van 2017 weer op topniveau aan triatlon te doen,” aldus Liz.