Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe 1/3de Triatlon in Limburg: de Caveman Triathlon
Nieuws

Nieuwe 1/3de Triatlon in Limburg: de Caveman Triathlon

caveman-tri

Ons land krijgt er vanaf dit jaar een nieuwe 1/3de triatlon bij, een wedstrijd die qua afstand tussen een kwart en een halve triatlon valt. De 1/3de Hageland Powertriatlon in Aarschot is een klassieker en ook de 1/3de triatlon van Oud-Gastel, net over de Nederlandse grens, kan al jaren rekenen op een sterk en breed deelnemersveld. Op zondag 18 juni komt daar nu de allereerste Caveman Triathlon in Kanne bij. Het grensdorpje staat bekend om zijn Mergelgrotten maar ook om de Slingerberg.

De Slingerberg is een helling van 700 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6%, verdeeld over 10 bochten. Op het steilste stuk moeten de triatleten 10% overwinnen. Net zoals de Haussire in La Roche staat de Slingerberg meteen na de wissel op het menu. Die wissel vindt plaats onder de indrukwekkende brug over het Albertkanaal. Daarin wordt 1300 meter gezwommen. Nadien trekken de atleten meteen richting Slingerberg voor 60 km fietsen. Tot slot volgt nog een uitdagende loopproef van 13 km op een uniek en spectaculair parcours.

Start, finish en wisselzone bevinden zich op een centrale lokatie, op 300 meter van het gezellige centrum van Kanne. Naast de 1/3de triatlon, waarin voor de winnaar 100 punten te verdienen zijn in de UrbanTriSports 3Series, komt er ook een 1/8ste triatlon met 600 meter zwemmen, 21 km fietsen en 5 km lopen.

Woensdag 11 januari gaan de inschrijvingen open en het zal zaak zijn om er snel bij te zijn. Met het wegvallen van de halve triatlon van Stein en de uitverkochte 1/3de triatlon van Oud-Gastel een week later verwacht Sportevents vooral veel Nederlandse inschrijvingen. De andere Limburgse triatlons van Herderen en Bilzen zijn al geruime tijd uitverkocht. Wie zich voor 21 januari inschrijft voor de Caveman Triathlon maakt bovendien ook kans op een levenslang gratis startbewijs, waarover we eerder hier schreven.