Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw geen Halve van Stein in 2017
Nieuws

Opnieuw geen Halve van Stein in 2017

pieterhelin2008.jpg

Opnieuw slecht nieuws vandaag vanuit Nederlands Limburg. Want net zoals vorig jaar zal er ook in 2017 geen Halve van Stein plaatsvinden. De halve triatlon in de “Dutch Mountains” moest vorig jaar wijken voor wegwerkzaamheden. Vandaag meldde de Stichting Triatlon Limburg dat de halve triatlon, voorzien voor 25 juni 2017, opnieuw geannuleerd wordt. De belangrijkste aanleiding is volgens de organisatie het lage aantal voorinschrijvingen. Begin januari stond de teller nog maar op 90 atleten. Dat de triatlon vorig jaar niet doorging, zal er wellicht mee te maken hebben, maar ook de drukke kalender.

Stein zou dit jaar de rechtstreekse confrontatie moeten aangaan met Oud-Gastel in eigen land en met Brugge, Retie en Brasschaat in België. De Halve van Stein mocht de afgelopen jaren telkens rekenen op flink wat Belgische interesse, met onder andere Pieter Helin (op de foto hierboven zijn zege in 2009) als winnaar.

“Vorig jaar rond deze tijd hadden we 160 inschrijvingen. Met pijn in mijn hart hebben we maandag besloten dat een veld van 90 sporters te weinig is om de wedstrijd door te laten gaan,” liet Harrie Impelmans weten aan 1Limburg. Geruchten dat de stichting in financieel zwaar weer verkeert, verwijst Impelmans naar het rijk der fabelen. “Daar is niets van waar. We hebben intussen het inschrijfgeld teruggegeven aan de deelnemers.” Impelmans stelt dat de stichting voorlopig wel blijft bestaan. “Ik hoop dat de Halve volgend jaar toch weer wordt georganiseerd, maar ik durf er niets over te zeggen nu.”

Op deze manier blijft Tim Brydenbach de voorlopig laatste winnaar van de Halve van Stein.