Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laatste transferupdate: wereldkampioen bij SMO-Specialized
Nieuws

Laatste transferupdate: wereldkampioen bij SMO-Specialized

Jorik Van Egdom WK Delly Carr
Jorik Van Egdom wint het WK bij de U23 (foto: ITU/Delly Carr)

We gaven jullie eerder al een eerst update halverwege de transfermarkt. Ondertussen zijn we het nieuwe jaar ingegaan dus hoog tijd om jullie te informeren wat de transfermolen nog in petto had!

SMO-Specialized liet zich alsnog gelden op de transfermarkt. Bij zowel de dames: Xenia Luxem (KTT) en Amber Rombaut (???); en de heren: sterke Nederlander Marco Van Der Stel (SP&O) en Maxime Swertvaegher (LBFTD) zag het team uit het Meetjesland toch heel wat kwaliteit vertrekken. Maar de versterking mag ook gezien zijn. Jarno Cuypers komt over van het Trille team en met Nixie Turner (SP&O) wordt SMO ook nog wat internationaler. De grootste klepper bewaren we voor het laatst want met de komst van de Nederlander en wereldkampioen U23 Jorik Van Egdom (ETZ) weet SMO zich heel gevoelig te versterken om hun T3-series titel bij de mannen te verdedigen.

Trille maakt zich dan wel weer op voor de komst van Frederik Swannet die overkomt van LT team. Ook Laurens Verluyten verlaat LT, hij trekt naar TRIBE. Het Mechelse SP&O team weet zich verder te versterken met Tim Van Hemel die overkomt van TRIAMO.

LTTD kiest voor verjonging met de komst van Lone Meertens (KTT) en Sven Vandenbroucke (ETZ). Naast Sven ziet ETZ ook Joerie Ameye vertrekken naar het XCD team van Olivier Cardoen. LTTD ziet  Olivier Vanhoutteghem dan wel vertrekken richting KTDC uit Kortrijk.

Dat 3MD niet stil zit in de transferperiode werd in de vorige update duidelijk. Ook nu wist het team uit Dendermonde zich te versterken met 2 gevestigde waarden: Bruno Clerbout (ITM), die aan zijn derde triatloncaarière begint, en Mieke Suys (BrTC) en ook Jan Vervaet (ETZ) komt het team vervoegen. Bram Van der Plas verlaat dan weer de rangen en trekt naar het nieuwe TriTeam Solidpharma dat ook Angelo Vandecasteele en Tom Verelst mag verwelkomen ,die beide dus Atriac verlaten.

Leen Vanden Daelen trekt terug huiswaarts, zij maakt de overstap van ITC richting TDL en ook de overstap van Peter Denteneer richting TrigT konden jullie eerder al lezen.

Ook de ‘lichte aansluiting’ bij de VTDL zag heel wat atleten toetreden om verder te gaan zonder club. Oa Jonas Vandevyvere (ETZ), Robin Schuermans (TTI) en Tim Van Daele gaan hun eigen weg. Ook Steven Scherpereel verlaat na 8 jaar NLT en kiest voor een nieuw avontuur waar hij later meer toelichting zal over geven.

Op deze manier zijn de transfers gekend en kijken wij met het 3athlon.be team reikhalzend uit naar 2017 waar jullie allen terug het beste van jullie zelf kunnen geven, al dan niet in andere kleuren.