Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deinze krijgt volledig triatlonweekend
Nieuws

Deinze krijgt volledig triatlonweekend

Sandra Wassink Deinze

Deinze ontpopt zich in 2017 nog meer tot triatlonstad. Vorig jaar was er al de naamswijziging van het Oil Service team die sinds 2016 als LTTD, het Leie Triatlon Team Deinze, door het leven gaan. En ter ere van de vijfde editie van de halve triatlon van Deinze brengt de stad, samen met Sportevents en LTTD, een volledig weekend aan triatlon. Op zondag 20 augustus is er de 5de halve triatlon, maar op zaterdag 19 augustus komen er drie sprinttriatlons bij. Ook hier ligt het hart van de wedstrijden op de Markt van Deinze.

In de late namiddag is er een recreatieve sprintwedstrijd (750 meter zwemmen/20 km fietsen/5 km lopen) én een aflossingsrace gepland. ’s Avonds volgt de apotheose met een manche van de T3 Team Series ! In dit prestigieuze criterium strijden de beste atleten van de Belgische topteams voor de overwinning. Deinze is hierin de derde manche na Herderen (19/3) en Geraardsbergen (30/06) en voor La Roche (9/9) en Lille (25/9). Na het zwemmen in de Leie sprinten de atleten naar de wisselzone op de Markt waar zowel tijdens het fietsen als tijdens het lopen vier maal wordt gepasseerd. Om te genieten van een avondje toptriatlon in een unieke sfeer moet je dus 19 augustus in Deinze zijn!

Voor de halve triatlon op zondag stellen Sortevents en LTTD trouwens alles in het werk om de deelnemers terug het snelle fietsparcours van twee edities geleden aan te bieden. Haal die grote “plateau” dus maar al boven om te knallen langs de Leie!

Jelle Geens Vilvoorde

Voor de triatlonwedstrijden in Deinze werkt Sportevents samen met het Oil Service Leie Triathlon Team Deinze (LTTD), een team dat reeds vele jaren een optimale ondersteuning biedt aan toptriatleten zoals olympiër Jelle Geens (hierboven op de foto als winnaar van de T3 race in Vilvoorde in 2016). Oil Service is sinds jaar en dag de hoofdsponsor en stuwende motor van de club, die in de jaren negentig verantwoordelijk was voor tien succesvolle edities van de triatlon in Latem. De voorbije edities was de Oostvlaamse club steeds prominent aanwezig op de wedstrijd in Deinze. Ook in 2017 gaan ze zowel in de T3-wedstrijd als in de halve hun beste beentje voorzetten.

“Als team uit Deinze zijn we uiteraard verheugd om mee onze schouders onder deze buitengewone sportorganisatie te kunnen zetten en onze thuislocatie verder als sportstad op de kaart te zetten. Vanuit onze ervaring met het organiseren van de gerenommeerde triatlonraces in het verleden, willen we er in samenwerking met de stad en Sportevents een uniek zomerweekend van maken. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee ook heel wat recreatieve atleten en lokale bedrijven aanspreken om zich met elkaar te meten,” aldus LTTD-voorzitter Christiaan Roels.

Via de website van Sportevents kom je alle info te weten en kan er ingeschreven worden. De inschrijvingen voor alle wedstrijden zijn vanaf nu open. In de T3 Series zien we overigens een aantal atleten die ook op de halve van Deinze hun mannetje kunnen staan. Wij zijn dan ook zeer benieuwd w er een sprint en halve triatlon op één weekend aan durft…