Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
T3 selecties: helft van de dames tegen 1 topfavoriet
Nieuws

T3 selecties: helft van de dames tegen 1 topfavoriet

atriac-dames-feesten-lille

De T3 Team Triatlon Series krijgt in 2017 een nieuw kleedje. Organisator Sportevents handhaaft grotendeels hetzelfde concept als de voorgaande jaren, maar de top teamcompetitie van het Belgische triatlon telt dit seizoen 5 manches, elk met een aantrekkelijk parcours. In Herderen, Geraardsbergen en La Roche zal er stevig geklommen moeten worden. Het valt ons op dat de meeste topploegen hierop inspelen door snelheid en jeugdig talent te koppelen aan kracht en ervaring. Met 3athlon.be kijken we al graag vooruit. Vandaag brengen we u onze eerste pronostiek. Bij de vrouwen komen er slechts 8 ploegen aan de start, maar minstens de helft daarvan zien we meedoen voor de eindzege. Vrijdag brengen we een overzichtje van onze favorieten bij de mannen.

185-Sportoase-Vaillant komt met verrassing

Maaike Caelers Abu Dhabi 2016 swim exit Janos M Schmidt
Nederlands international Maaike Caelers in 2017 in T3 te zien (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

De vrouwen van het 185-Sportoase-Vaillant team (SPTC) hielden hun selectie het langst geheim en kwamen op de slotdag voor de aanmelding van de ploegen nog op de proppen met een serieuze verrassing. Naast de eigen talenten Hanne De Vet, Kirsten Nuyes, Anneke Devalckeneer en Lotte De Vet brengt de ploeg uit Wuustwezel ook de Nederlandse topper Maaike Caelers in stelling. De Limburgse was er in 2012 bij op de OS in Londen, miste op een haar na Rio, maar werd wel Nederlands kampioene sprinttriatlon in 2015. 

De grote favorieten zijn volgens ons de 9 dames van Atriac. De Antwerpse ploeg komt in 2017 nog sterker aan de start van de T3 Series. Christine Verdonck keert terug na zwangerschap, nieuw talent Jolien Vermeylen komt er bij en ook international Valerie Barthelemy is van de partij. Samen met Sara Van De Vel, Katrien Verstuyft, Heleen Adams, Ines Van Troyen, Heidi Veramme en Britt Heirman wordt dit zowel in de breedte als qua kwaliteit de te kloppen ploeg.

SMO-Specialized jaagt buitenlands gemiddelde omhoog

Laura Swannet etucup
Vorig jaar al top, in de T3 uitkijken naar Laura Swannet

Als belangrijkste uitdagers rekenen wij op drie ploegen: KTT Zamaro Wilier, SMO-Specialized en EFC-ITC, met daarnaast Accent Tribe, SPTC 185-Sportoasde-Vaillant en TDL Verbinnen Sport Leuven als mogelijke outsiders. KTT Zamaro Wilier heeft zich versterkt met Xenia Luxem en brengt daarnaast zes sterke dames in stelling met Laura Swannet, Femke Kiekens en Quinty Schoens als jong talent.

Van de acht SMO-Specialized dames zijn er 4 buitenlanders. Danne Boterenbrood en Maya Kingma maakten al eerder deel uit van de rode brigade. Nieuw zijn Sarissa De Vries en de Britse juniore Nixie Turner.  En als EFC-ITC elke keer in zijn sterkste vorm kan aantreden, rekenen we hen ook bij de favorieten. Sterkhouders Charlotte Deldaele, vice-kampioene Ine Couckuyt, Karolien Weuts, Sofie Rubbrecht en Maura Seynaeve krijgen in 2017 het gezelschap van de heroptredende Delphine Couckuyt.

In totaal krijgen we 60 dames die in 2017 aan de T3 kunnen deelnemen. Naast de 58 dames die in ploegverband uitkomen, is er ook nog het All Star Team met Claire Michel en Lone Meertens. Zij komen individueel aan de start. Van de 60 dames zijn er slechts negen buitenlands. Naast vijf Nederlandse dames brengt Accent Tribe twee Duitse dames in stelling. Nixie Turner is de enige Britse en we kijken ook met veel aandacht uit naar de sterke Francaise Margot Garabedian van TRIGT.

Bekijk hier de volledige teamselecties voor de T3 Series.