Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
T3 Selecties: 6 topfavorieten aan elkaar gewaagd
Speelt Simon De Cuyper in 2017 opnieuw een hoofdrol voor SMO-Specialized? (foto: Katrien Decru)
Nieuws

T3 Selecties: 6 topfavorieten aan elkaar gewaagd

 

Speelt Simon De Cuyper in 2017 opnieuw een hoofdrol voor SMO-Specialized? (foto: Katrien Decru)
Speelt Simon De Cuyper in 2017 opnieuw een hoofdrol voor SMO-Specialized? (foto: Katrien Decru)

Gisteren brachten we al een overzicht van de favoriete ploegen bij de vrouwen voor de vernieuwde T3 Series. Vandaag is het de beurt aan de mannen. Daar is het een stuk moeilijker om 1 topfavoriet naar voor te schuiven. Wij rekenen op een close battle tussen zes topploegen, maar het zou ons niet verbazen als af en toe één van de outsiders zich komt mengen in de debatten. Als we dan toch één favoriet moeten aanduiden, dan gaan we voor SP&O Mechelen.

De ploeg uit Mechelen heeft in de winterperiode niet stilgezeten. Mede dankzij de samenwerking met de Nederlandse Squadra ploeg uit Eindhoven brengen ze een paar nieuwe toppers aan de start, met Marc Geerts en Tim Van Hemel die vorig jaar bij Squadra in de Eredivisie in Nederland hun waarde meermaals bewezen. Daarnaast treden de Nederlanders Marco Van Der Stel en Menno Koolhaas in 2017 voor SP&O aan en ook de Britten Jimmy Kershaw en Morgan Davies. Samen met onder andere Jonathan Wayaffe, Neal Van Vaerenbergh, Mika Vekemans en de andere Belgen heeft SP&O Mechelen een in de breedte heel sterk team.

Als één van de grootste uitdagers verwachten we TRIGT Arena. De Waalse topploeg versterkte zich met Peter Denteneer. Ook de Fransman Dylan Magnien is ondertussen bekend na zijn topprestatie op het BK. En we kijken uit naar de Franse nieuwkomer Mathis Margirier, een klimmer die in 2015 nog op het podium stond van de triatlon van Alpe d’Huez. Met daarbij Erwin Vanderplancke, Pierre Balty, Thomas Van Diest en Francois Humblet heeft de club uit Doornik heel wat sterke troeven in handen. TRIGT krijgt dit jaar in de T3 Series naats BTC het gezelschap van een derde franstalige ploeg. TTB, het triatlon team van Braine, maakt zijn debuut in de T3 Series. Het is een ploeg die barst van het talent, maar met een gemiddelde leeftijd van net geen 20 jaar (Arnaud Mengal wordt dit jaar nog 20, Deharre 17 en Decleyn 16) zal het geen gemakkelijke opgave worden.

Titelverdediger mét wereldkampioen

Het podium van de T3 2016 na Lille (foto: Katrien Decru)
Het podium van de T3 2016 na Lille (foto: Katrien Decru)

Terug over naar de andere favorieten. En dan kijken we in eerste instantie naar SMO-Specialized. De ploeg uit het Meetjesland slaagde erin om de wereldkampioen triatlon bij de beloften binnen te halen. De Nederlander Jorik Van Egdom vindt bij SMO-Specialized zijn landgenoten Donald Hillebregt en Edo van der Meer terug. SMO-Specialized beschikt verder over een mooi gebalanceerd team met naast Belgisch kampioen Simon De Cuyper ook onder andere Willem Brems, de jonge Jarno Cuypers en Josse Dhont, Lowie Dewitte, Alexis Krug en Timothy Van Houtem. Mannen die ook op de zwaardere parcoursen goed uit de voeten kunnen.

LTTD-Oilservice deed het vorig jaar al uitstekend en zal in 2017 ongetwijfeld ook meespelen voor de prijzen. Met de komst van Sybren Baelde en Louis Naeyaert haalde het Oil Service team twee absolute talenten binnen. In de volledig Belgische ploeg met onder andere olympiër Jelle Geens, Tim Brydenbach, Kjel De Hertog, Hannes Vandermoere, Kobe Laleman, Mathias Laureys, Antonio Hernaerts en ouwe trouwe Stijn Goris is er meer dan voldoende kwaliteit aanwezig om minstens voor het podium te gaan. Ook Atriac Antwerpen brengt een nagenoeg volledig Belgische ploeg in stelling. Sven Strijk is als Nederlander niet eens een vreemde eend in de bijt want hij woont en sport al jaren in Antwerpen. Opvallend is wel dat in de Antwerpse ploeg maar liefst vijf van de tien atleten dertigers zijn, met onder andere ouderdomsdekens Koen Veramme en Peter Croes. In Geraardsbergen en La Roche kunnen zij wel eens bepalende figuren worden. Ook Wouter Vander Mast moet zowel het klimwerk als de snellere sprinttriatlons aankunnen. Uitkijken doen we ook naar Nick Thijs. Vorig jaar kende hij zijn doorbraakjaar. We zijn benieuw wat Nick gaat doen tegen de topconcurrenten binnen de T3 Series.

LTTD, in 2017 opnieuw met Jelle Geens en Stijn Goris (foto: Katrien Decru)
LTTD, in 2017 opnieuw met Jelle Geens en Stijn Goris (foto: Katrien Decru)

KTT Zamaro Wilier pakte vorig jaar sterk uit én werkt in 2017 met dezelfde basis verder. De sterke Nederlander Marco Akershoek bleef op post en met Yorben Verboven, Tom Suetens (vorig jaar winnaar van de sprinttriatlon in Geraardsbergen), Jarne Verhaegen, Adam Lambrechts en tweevoudig BK duatlon Vincent Bierinckx heeft het Kempisch Triatlon Team een sterke basisploeg. We zijn ook benieuwd naar de youngsters uit eigen kweek: meervoudig jeugdkampioen Rik Malcorps en zijn maatje Vince Van De Poel.

Outsiders en de terugkeer van Bruce

Als outsiders tippen we op Accent Tribe Vilvoorde, TDL Verbinnen Sport Leuven en 3MD Team Veldeman Dendermonde. Bij Accent Tribe is Tim Van Hamme op het oude nest teruggekeerd. De opvallendste atleet in Vilvoorde wordt de Duitse langeafstandstopper Paul Schuster, in 2015 nog tweede achter Frederik Van Lierde in de 70.3 Ironman van Turkije, voor ene Patrick Lange (3de in Hawaii vorig jaar). Maar voor de rest bestaat Accent Tribe vooral uit jonge talenten. Bij TDL vinden we een mix aan jeugd en ervaring en in de juiste samenstelling zien we de jongens van Leuven wel meespelen in de zwaardere wedstrijden. En dan is er 3MD Team Veldeman die wel eens voor de verrassing kunnen zorgen, zowel in de teamcompetitie als individueel. Ex-Ironmanpro Bruno Clerbout begint er aan zijn derde triatloncarrière. Met Daan Pex, Hannes Callebaut en Pamphiel Pareyn hebben ze mannen die vooraan mee kunnen in het zwemmen. En als Vincent Vandewalle en Emmanuel Lejeune verdere progressie maken in het zwemmen zijn ze ook gevaarlijke atleten voor podium en/of winst.

Naast deze ploegen zijn er nog SJKT, die hun debuut maken bij de mannen in de T3, TBT Brugge, met ook een aantal sterke atleten, BTC, met onder andere Johan Liekens (partner van Claire Michel en lid van de nationale militaire ploeg) en Solid Endurance, met naast nieuwkomer Thomas Jurgens ook gevestigde waarden Koen De Weerdt, Mike Ley en Bert Jammaer.

De volledige mannenselecties vind je hier.

De T3 Series starten op zondag 19 maart in Herderen. Bij de mannen komen er 14 ploegen in competitie. Marten Van Riel is de enige man in het All Star Team zodat onze olympiër ook individueel kan deelnemen aan de T3. In totaal zijn 144 atleten geselecteerd, waarvan 12 buitenlandse atleten. Nederland is ook bij de mannen hofleverancier met 7 atleten. Daarnaast zijn er twee Britten, twee Fransen en 1 Duitser.