Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sikke klopt Bossie in Hofstade
Start van de cross duatlon van Hofstade (foto: Melissa Gillisjans)
Multisports

Sikke klopt Bossie in Hofstade

Start van de cross duatlon van Hofstade (foto: Melissa Gillisjans)
Start van de cross duatlon van Hofstade (foto: Melissa Gillisjans)

In de winterduatlon van SP&O op het Bloso domein van Hofstade kregen we twee keer een verrassende wending. De cross duatlon langs het water is ondertussen een gevestigde waarde geworden op de kalender. Niet alleen veel cross duatleten trekken naar Vlaams Brabant, ook een aantal triatleten wil er altijd een eerste keer de conditie testen. Met Lukas Bosmans en Christine Verdonck stonden er meteen twee kleppers aan de start, maar beide toptriatleten beten bijna letterlijk in het zand tegen de cross specialisten Simon ‘Sikke’ Van Roy en Soetkin Vertenten.

Simon Van Roy is geen veelwinnaar, maar stapelde de laatste tijd de ereplaatsen wel op. Het was dus een kwestie van tijd voor de eerste zege van 2017 er zou aankomen. Zondag in Hofstade was het zo ver. In de eerste run verloor hij bijna een minuut op Sander Heemeryck en Lukas Bosmans. Maar eens op de mountainbike kwam Sikke in zijn element. Hij zette samen met Eli Smeyers de sterkere lopers op een stevige afstand. Kevin Eeckhout wist de schade nog te beperken en sleepte een vierde plaats uit de brand. Smeyers zag in de slotproef een sterk lopende Lukas Bosmans nog het zilver pakken. Maar Bossie kwam negen seconden te kort voor de winst. Simon Van Roy haalde het in 1u08’35. Bosmans werd negen seconden later tweede en Eli Smeyers werd in 1u09’08 derde.

Bij de vrouwen waren alle ogen gericht op Christine Verdonck. Ook zij begon snel aan het looponderdeel, maar Soetkin Vertenten gaf de Atriac-atlete niet te veel ruimte. Op de mountainbike maakte de dame uit Waasmunster het verschil. Soetkin liep 25 seconden uit op Verdonck. In de laatste 3 km lopen bleef het gat ongeveer even groot waardoor Soetking twee weken na Westrozebeke opnieuw de winst pakte. Verdonck werd tweede en Sandra Schenkel werd op ruime achterstand derde. We keken ook op van de negende plaats van Jana Van Steenbrugge, die tweede belofte werd. Jana is de vriendin van winnaar Simon Van Roy. 

Opvallend was ook nog de negende plaats van Nicolas Vermeulen. Die had eerder op de dag meegedaan aan de wedstrijd voor duo’s en pakte daarin met Maarten Paulissen de tweede plaats. Een paar uur later behaalde de BAIK-atleet nog een knappe top-tien individueel.

Uitslagen Hofstade 2017