Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Lopend naar de hemel, fietsend naar het licht…” Afscheid van Patrik
Nieuws

“Lopend naar de hemel, fietsend naar het licht…” Afscheid van Patrik

Elke Patrik De Vreese Boerekreek 2015Triatleten zijn doorgaans sterke, gezonde mensen. En als we dan zo’n sterke mens moeten laten gaan, doet dat pijn. Dit weekend kregen we het vreselijke nieuws van het overlijden van Patrik De Vreese. Hij was misschien niet de grootste atleet en ook niet meteen de meest bekende. De atleet van Driekant Lovendegem was vooral gekend als papa van tweelingzussen Joke en vooral Elke De Vreese, die een tiental jaar geleden zich af en toe liet opmerken in triatlons, er dan een tijdje tussenuit was, maar de laatste jaren weer regelmatig in wedstrijden opdook, vaak ook samen met papa. Patrik was iemand die genoot van zijn eigen wedstrijden, maar bovenal trots was op zijn dochters, allebei. Hij was een aimabele kerel die ook altijd in was voor een vrolijke babbel voor of na de wedstrijden.

En zo veroverde de atleet van Driekant Lovendegem en dochters Elke en Joke gedurende de jaren ons hart, in de triatlons en de trailruns. Als speaker genoten we ervan om vader en dochters, als naast Elke ook Joke meedeed, over de streep te schreeuwen. Maar het waren vooral de gesprekjes vooraf en nadien en de wijze waarop hij dan weer genoot van de aanmoedigingen en dat graag liet weten aan ons, die hem tekenden. In 2016 zagen we Patrik helaas nauwelijks meer.

Joke Patrik Elke De Vreese Gent 2008

“Zijn laatste wedstrijd samen met mij, was de triatlon in Mechelen, eind september 2015,” vertelt dochter Elke. “Een maand later werd bij papa een hersentumor vastgesteld. Hij onderging een ingreep en vele chemobehandelingen volgden. Hij heeft uiteindelijk de strijd verloren. Zijn overlijden kwam, ondanks zijn ziekte, toch onverwacht. Wij gaan hem ongelooflijk hard missen,” aldus Elke, die namens haarzelf, haar tweelingzus Joke en mama Régine iedereen wil bedanken voor het medeleven.

Woensdag nemen we afscheid van Patrik. De dienst vindt plaats op woensdag 22 februari om 11 u. in de Sint-Christoffelkerk in Evergem-centrum. Evergem is de plaats waar Patrik 65 jaar geleden geboren werd en waar hij vorige week, 15 februari, plots overleden is. 

We zullen de atleet, maar vooral de mens Patrik heel erg missen. En we wensen Elke, Joke en Régine heel veel sterkte toe in deze dagen.

Patrik De Vreese rouwbrief