Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook volle bak in cross duatlon in Jurbise
Multisports

Ook volle bak in cross duatlon in Jurbise

Jurbise 2017 top 5
De top-5 van Jurbise (vlnr: Strubbe, Decoene, Vandenbussche, Denis, Tournant)

Het was dit weekend druk in crossduatlonland. Naast Hofstade en Westende organiseerde Triathlon Club Mons hun 8ste Duathlon Vert in Jurbise. In dit Waalse dorpje loopt het parcours grotendeels door bos en over een golfterrein. De sympathieke Walen hadden, met hun vast concept, terug een mooi deelnemersveld weten te strikken. Tussen de 200 deelnemers zaten toch een paar kleppers. Het anders selectieve parcours lag er dit jaar heel droog bij. De lange modderstroken waren echt tot een minimum herleid waardoor het een snellere wedstrijd werd. Het verschil kon dit jaar gemaakt worden door de paar hellingen die in het parcours zaten.

Om 11 uur werd het startschot gegeven. Het was terug wringen om met zo’n groot deelnemersaantal door de smalle bospaadjes te geraken. Na de eerste run waren er al tijdsverschillen op te meten.

Jurbise cross duatlon 2017 start

Robin Tournant, de jonge Fransman die 2 weken geleden de duatlon van Westrozebeke op zijn naam wist te schrijven, kwam als eerste de wisselzone binnen. Kort achter hem wisselde TRIGT topper Sylvain Denis. Daarna zat alles dicht op elkaar.

Tijdens de fietsproef werd het veld goed door elkaar geschud. Vooraan wist Tournant zijn voorsprong uit te diepen op Denis. SMO-Specialized atleet Kevin Strubbe slaagde er in om naar een 4de plaats te fietsen waarna hij samen met Wim De Coene naar de tweede wissel reed. Zij konden een groepje internationale atleten achter zich houden met hierin Amerikaans pro triatleet Barret Fischner, Fransen David Tournant, Nicolas Marin en veteraan Jan Goddaer. De sterkste fietsprestatie kwam echter wel van de West-Vlaming Tom Vandenbussche. Hij fietste in één ruk naar een tweede plaats, een plaats die hij niet meer afstond.

Tournant was buiten schot en liep als eerste over de meet in een tijd van 1u11’24. Vandenbussche pakte de tweede plaats en hield Sylvain Denis, in één van zijn eerste wedstrijden sinds het WK Ironman van Hawaii, nog op een klein half minuutje. Strubbe verloor de strijd van eerste veteraan aan Wim De Coene, die de 4de plaats pakte. Strubbe werd vijfde.

Er stonden heel wat dames aan de start. Toch stond er geen maat op Mandy Dammekens. De ATCC langeafstandstriatlete wist de Duathlon Vert te winnen met een riante voorsprong.

1. Tournant Robin
2. Vandenbussche Tom
3. Denys Sylvain
4. De Coene Wim
5. Strubbe Kevin
6. Fischner Barret
7. Tournant David
8. Goddaer Jan
9. Nicolas Marin
10. Taminiau Antoine

Met dank aan Kevin Strubbe voor het uitgebreide verslag.