Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Odeyn verliest strijd der wereldkampioenen in Mallorca
Duathlon

Odeyn verliest strijd der wereldkampioenen in Mallorca

Odeyn Powerman Mallorca 2017

In de Powerman van Mallorca, een duatlon met 10 km lopen, 60 km fietsen en nog eens 10 km lopen, ging Seppe Odeyn de strijd aan met tweevoudig wereldkampioen op de korte afstand, Emilio Martin. Onze landgenoot, regerend wereldkampioen op de lange afstand, startte behoudend, maar kreeg nadien het gat niet meer gedicht op de snellere Spanjaard. Naast de tweede plaats van Seppe Odeyn zagen we in Mallorca een sterke Tom Van De Keere. Ook Kim Nulens pakte een top-tien plaats bij de elite vrouwen.

Emilio Martin staat vooral bekend om zijn snelheid in het lopen en vanaf de start aan Ferrer Hotels legde hij er stevig de pees op. Met een tijd van 29’08 kon alleen zijn landgenoot Miguel Fidalgo mee. Seppe liep ruim een minuut trager op de 10 km. In de 60 km fietsen kwam hij nog terug tot op een halve minuut van Martin, maar in de slotrun moest hij die inspanningen bekopen. Emilio Martin, wereldkampioen korte afstand in 2012 en 2015, won de strijd der wereldkampioenen in 2u34’28. Seppe Odeyn werd tweede in 2u36’42. Fidalgo completeerde het podium. 

Start Powerman Mallorca 2017 Odeyn

Ook Tom Van De Keere etaleerde zijn vroege vorm. Met een tijd van 2u47’42 pakte hij de negende plaats overall, als tweede age grouper en winnaar in de M30 categorie. Er was ook nog winst voor Jan Cappaert in de M55 categorie. 

Cappaert Odeyn VD Keere Mallorca 2017
Cappaert, Odeyn en Van De Keere in Mallorca

Bij de vrouwen deed Kim Nulens het meer dan behoorlijk bij de elites. De Limburgse behaalde de 7de plaats bij de vrouwen in een tijd van 3u09’34. Dat was op ruime achterstand van de Spaanse winnares Mavi Garcia. Die verbaasde vriend en vijand door in 2u51’02 meer dan vijf minuten uit te lopen op wereldkampioene Emma Pooley. Nina Brenn werd derde. Bij de mannen maakte Tom Van De Keere zijn debuut in het Powerman-circuit. Ook zijn vriendin Rebecca Denys besloot om aan de start te komen én ze liep de Powerman Mallorca bij haar debuut meteen uit, met een eindtijd van 3u50’53!