Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BMC-Etixx team krijgt conceptstore in Kalmthout
Nieuws

BMC-Etixx team krijgt conceptstore in Kalmthout

BMC ETixx Tri Boutique Ben Bob

Het BMC-Etixx pro triatlon team, de Belgisch-internationale topploeg op de lange afstand, krijgt een nieuwe uitvalsbasis en daaraan gekoppeld ineens een unieke conceptstore. Al willen de broers De Wolf, de drijvende krachten achter het team, het bewust niet hebben over een winkel, maar wel over een boetiek. Die wordt vrijdag officieel geopend aan de Kapellensteenweg in Kalmthout, maar wij mochten met 3athlon.be donderdag als eerste een kijkje gaan nemen, al waren er al een paar ons voor.

“Woensdag was Bart Aernouts hier nog,” vertellen de broers Ben en Bob. “En Barry Schrooyen is de voorbije twee weken meermaals de Tacx Neo’s komen inrijden. Ondertussen is ook Michaël Schouwaerts van Sportoase, ook partner van ons team, hier langsgeweest voor voedingsadvies voor zijn Ironman in Kopenhagen dit seizoen.” De BMC-Etixx Tri Boutique is dan ook een opvallende verschijning tussen de gevels langs de drukke Kapellensteenweg.

Maar waarom in hemelsnaam Kalmthout, heren? “Ben woont hier, dus dat maakte de keuze al wat gemakkelijker,” vertelt Bob. “We hebben een aantal jaar Strombeek-Bever als uitvalsbasis gehad, in de gebouwen van Uplace, maar dat was qua woon-werkverkeer niet altijd even prettig. Bovendien was het altijd de bedoeling van Bart Verhaeghe om de ploeg zelfbedruipend te maken. En dat is ondertussen gelukt, al blijft de steun van Uplace nog altijd aanwezig, ook voor de komende jaren. Binnenkort trekt Bart bijvoorbeeld mee naar Mallorca met ons en als zijn agenda het toelaat, wil hij er ook in Hawaii graag weer bij zijn dit jaar.”

BMC ETixx Tri Boutique

“Kalmthout lijkt op het eerste zicht geen voor de hand liggende keuze,” legt Ben uit, “maar als je kijkt naar de populariteit van wielrennen in de regio én de boost die triatlon in de buurt van Wuustwezel gekregen heeft de laatste jaren, dan zitten we hier op de juiste plaats. We zitten op een halfuur van Antwerpen, maar ook van Breda. En een echte triatlonwinkel vond je hier tot vandaag niet. Al willen wij geen triatlonwinkel zijn. Zie het echt als een boetiek met een beperkt aanbod aan producten, maar die wel allemaal gelinkt zijn aan het BMC-Etixx Pro team. Daardoor kunnen wij, maar ook onze atleten als ze hier zijn, perfect advies geven. Ons doel met deze Tri Boutique is het doorgeven van onze kennis en ervaring aan recreatieve triatleten en hen de mogelijkheid te geven over hetzelfde materiaal te beschikken als onze pro’s.”

Wat het materiaal betreft, gaat het in eerste instantie om de BMC-fietsen. In Kalmthout vind je geen volle showroom met alle types van BMC-fietsen. Centraal zien we de BMC Time Machine waarmee Bart Aernouts naar de top-10 stormde in Hawaii in 2016. Van het gamma On-loopschoenen worden vooral de triatlonschoenen in de kijker gezet en hetzelfde geldt voor de Fizik fietsschoenen.”Al zijn we er niet alleen voor triatleten. We vinden juist die kruisbestuiving tussen wielrennen en atletiek leuk. Er zijn al een aantal fietsers hier gepasseerd,” vertelt Bob.

Ben De Wolf geeft advies bij de Tackx Neo (Foto: Catherine Vereecke)
Ben De Wolf geeft advies bij de Tackx Neo (Foto: Catherine Vereecke)

Aan de linkerzijde van de boetiek wordt het tweede doel van de broers De Wolf duidelijk. De Tri Boutique is ook een training & advies center. “Niet alleen onze eigen atleten maar ook anderen kunnen bij ons terecht om via Optimize Coaching sportieve begeleiding en testing op maat te krijgen,” vervolgt Ben. “Wij zijn één van de eersten in België met de Bioracer Aero opstelling. Via de camera registreren we de ideale aero-positie van een atleet op zijn tijdritfiets. Het is geen bike fitting, maar we laten real time zien waar de winst ligt in wattage en kilometer per uur bij een bepaalde houding. Het mooiste voorbeeld bij ons is Romain Guillaume, vorige week nog winnaar in Tenerife. Die duikt met zijn hoofd bijna tussen zijn armen en haalt daarmee extra aerodynamisch voordeel.”

De concept store etaleert internationale topmerken naast BMC, ON en Fizik ook Polar, Speedo, Compressport, Tacx, Uvex, Stages, Scicon en Altium i10. Je kan altijd vrij binnenstappen bij Ben en Bob, maar als je een afspraak maakt, ben je meteen verzekerd dat de heren extra tijd kunnen vrijmaken om je met raad en daad bij te staan.

En wie weet, spot je er ook een internationale toptriatleet. “We hebben geen grote stock, maar kunnen alles bestellen en vrij snel leveren,” legt Bob nog uit. “Achter de winkel bevindt zich het service center voor het BMC-Etixx Pro Team met alle materiaal voor de atleten. Voor hun ook ideaal. Ze kunnen een bezoek hier combineren met een zwemtraining bij Sportoase in Brasschaat, hier om de hoek. En qua fietsparcours is deze streek ideaal. Overigens genieten niet-profatleten mee van onze ervaring met het BMC-materiaal. Zo staat de mekanieker van onze ploeg ook ter beschikking voor het servicen van de BMC-fietsen die we hier verkopen.”