Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bereken online je triatlon vochtverlies
Nieuws

Bereken online je triatlon vochtverlies

fuel2endure.com home

Frederik Van Lierde verloor in 2015 het WK Ironman door het missen van een aantal drinkbussen tijdens het fietsen. Zelf ervaarden we bij onze laatste deelname in Kapelle Op Den Bos hoe belangrijk vochtinname is gedurende je triatlon. Maar op training is hydratatie ook van levensbelang voor je progressie en recuperatie. Dat beseft trainer en ex-toptriatleet Frank Heldoorn al een paar jaar. Hij komt nu samen met Diana Gorter met een nieuwe online-toepassing: Fuel2Endure.com. Op deze site kan je je “transpiratio” in kaart brengen, je vochtverlies meten tijdens training, race, de verschillende onderdelen, bij wisselende omstandigheden en aangepast aan je eigen behoeftes…

De triatlonsport dankt er zijn eerste bekendheid aan. De finishbeelden op Hawaii van een uitgedroogde en dus kruipende Julie Moss gingen de hele wereld over. Ze zou niet de laatste zijn. Frank Heldoorn (ex-topatleet en papa van de bij 185-Sportoase-Vaillant aangesloten junior Niek Heldoorn) ontdekte als triatleet dat verzorging een essentieel onderdeel van triatlon is. Niet alleen om je wedstrijden optimaal af te leggen, maar ook om gezond en effectief te trainen. De hersteltijd van een training hangt in grote mate af van de inname van vocht en energie tijdens die training. Het bracht Frank tot zijn gouden regel : “In balans de training in, in balans de training uit”. Later zag hij als coach “zijn” atleten soms onnodige fouten maken op dat gebied. Dat stimuleerde hem tot het maken van een tool waarmee persoonlijk vochtverlies in kaart gebracht kon worden en waarmee trainings- en wedstrijdadviezen vormgegeven konden worden. Inclusief de benodigde energie.

fuel2endure.com training

Op www.fuel2endure.com krijg je de mogelijkheid om je persoonlijke fuel-behoefte te berekenen, waarna je automatisch een fuel-plan krijgt. Maar voor de gevorderde triatleet wordt het helemaal interessant om na je training of wedstrijd je fuel-score te berekenen. De tool ziet er alleszins gebruiksvriendelijk uit, iets wat wij de komende maanden zeker gaan testen in aanloop naar Kapelle Op Den Bos (voor Hans) en Roth (voor Gert-Jan). Maar nu gaan we eerst iets drinken…