Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SP&O Mechelen vormt met Squadra internationaal team
Nieuws

SP&O Mechelen vormt met Squadra internationaal team

SPO Squadra 2017

Vanaf het huidige seizoen bundelen SP&O triatlonteam Mechelen en Squadra Eindhoven verder de krachten om op het vlak van coaching, begeleiding en trainingsfaciliteiten atleten naar een hoger niveau te stuwen. Belgische atleten die opgeleid worden binnen de jeugdwerking van SP&O en op internationaal niveau presteren, kunnen door deze samenwerking onder de naam Squadra ingezet worden bij nationale en internationale wedstrijden.

SP&O zet focus op jeugdwerking door

In deze samenwerking met Squadra zal SP&O zich als club vooral op de jeugdopleiding blijven richten en jongeren uit de Mechelse regio warm blijven maken voor de triatlonsport. Jonge SP&O atleten, die deel uitmaken van het topteam, krijgen alle mogelijke faciliteiten aangeboden om zich perfect te ontplooien op Belgisch niveau. Atleten die de mogelijkheden hebben om verder door te groeien op internationaal niveau hebben echter extra ondersteuning nodig. Zodra atleten op een internationaal niveau zitten, kunnen ze de kans krijgen om deel uit te maken van Squadra. Het zal de triathlonacademie van SP&O een extra boost geven richting het allerhoogste niveau en de motivatie van de atleten extra aanwakkeren.

Beide teams actief in de T3 series en de Eredivisie

Om de atleten van beide teams maximale kansen te bieden op een hoog wedstrijdniveau, nemen de atleten van beide teams deel in zowel de Belgische T3 series als de Nederlandse Eredivisie. Beide teams behouden hun eigenheid in hun eigen competities maar de atleten krijgen de kans om onder de vlag van de buren deel te nemen. Voor SP&O zullen voornamelijk Jonathan Wayaffe en Neal Van Vaerenbergh actief zijn binnen Squadra. Zij starten in Herderen samen met SP&O teammates Jonas De Wachter, Mika Vekemans, Troy Kiveryn en Bob Schaepherders. Tim van Hemel, die in 2016 al deel uitmaakte van Squadra, zal ondertussen volop meestrijden voor de Belgische titel crossduatlon. De eerste opdracht voor Squadra in de Eredivisie is de teamwedstrijd op 30 april in Arnhem.