Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nog 15 atleten over in de Super League
Richard Murray domineert voorlopig de Super League (foto: Delly Carr)
Nieuws

Nog 15 atleten over in de Super League

Richard Murray domineert voorlopig de Super League (foto: Delly Carr)
Richard Murray domineert voorlopig de Super League (foto: Delly Carr)

De super league triathlon is vandaag zondag aan zijn derde en laatste dag toe. In eerste instantie hadden we bij gebrek aan Belgen in het deelnemersveld niet de intentie om er hier uitgebreid verslag over te doen. Maar na het bekijken van de livestreams ’s ochtends zijn ook wij overtuigd van het nieuwe format. Korte, intense en spectaculaire wedstrijdjes in niet alledaagse formats. Vandaag zijn we toe aan de eliminator. Na de eerste manche blijven er nog 15 atleten over. Straks worden die teruggebracht tot 10. Die strijden dan voor de dagzege en voor de eindzege.

Voorlopig staat Richard Murray er het beste voor. Hij heeft na de triple mix (drie wedstrijdjes waarin telkens de volgorde van de onderdelen gewisseld werd) en de equalizer (een tijdrit gevolgd door een swim-run-swim-bike-run) het maximum van de punten. Mario Mola volgt op 9 punten. Je kan het live volgen op superleaguetriathlon.com/live of op Eurosport, maar blijkbaar alleen in Nederland en op Eurosport France. 

Deze nieuwe vorm van triatlon (met 100.000 € voor de winnaar) levert spectaculaire beelden op, maar ook veel kritiek. Zo zijn er wel heel veel Australiërs en Nieuw-Zeelanders in het veld, maar goed, de wedstrijd vindt plaats op Hamilton Island. Wij vinden het vooral jammer dat er geen Belgen bij waren. Wij supporteren dan maar voor beloftenwereldkampioen Jorik Van Egdom, de enige Nederlander in de Super League. Maar de internationale triatlon community heeft nog meer kritiek. Vooral het feit dat het alleen om de mannen gaat, schoot de topvrouwen in het verkeerde keelgat. Maar de organisatie van De Super League belooft in de toekomst ook een vrouwenwedstrijd… To be continued.