Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vrijwilliger knalt Tine Deckers onderuit in Puerto Rico
Nieuws

Vrijwilliger knalt Tine Deckers onderuit in Puerto Rico

Tine Deckers schouder Puerto Rico

Tine Deckers leek in de 70.3 Ironman van Puerto Rico op weg naar een topprestatie, maar een overijverige vrijwilliger werd onze landgenote fataal. Tine knalde vol op een vrijwilliger die weggegooide flessen van de gepasseerde age groupers aan het oprapen was. Vorig jaar won Tine de wedstrijd in Puerto Rico en na een goede trainingsperiode was het vertrouwen opnieuw groot. Als 12de uit het water schoof ze snel op naar de top-5. Maar lang duurde die inhaalrace helaas niet.

Het triatlonseizoen is in mineur gestart voor Tine Deckers. Ze moest haar eerste wedstrijd, de Ironman 70.3 Puerto Rico, gekwetst staken na een aanrijding met een vrijwilliger. In de buurt van een aid station waren vrijwilligers de weggegooide flesjes van de voorbij rijdende age group deelnemers aan het oprapen. Enkelen hadden niet gezien dat de pro atleten vanuit de andere richting terug op komst waren. Tine kon nog één persoon uit de weg roepen, maar een tweede had haar echt niet gezien. Ze raakte hem vol met haar schouder terwijl ze zo’n 40 km/uur reed. Ze kon nog rechtop blijven maar haar schouder was te zwaar geraakt om de wedstrijd verder te zetten.

Tine was nochtans met goede moed en veel goesting aan de wedstrijd begonnen. Ze was prima in vorm na een uitstekende trainingsperiode en keek ernaar uit haar titel in Puerto Rico te verdedigen. Ze kwam als twaalfde uit het water na een behoorlijke zwemprestatie en na 17 kilometer op de fiets was ze al naar de vijfde plaats opgeschoven. Vanaf toen begon de pech. Ze kreeg een strafkaart omdat ze een groepje niet snel genoeg voorbij fietste. Ze had maar net de penalty box verlaten toen het ongeluk gebeurde. Tine zal zich woensdag in België laten onderzoeken.  “Ik hoop op een kneuzing maar vrees dat het erger is. Ik kan mijn arm niet opheffen. Ik wilde eerst nog verder doen en er tenminste een goeie training van maken. Maar de pijn was echt te erg. Heel erg jammer, maar ik ga niemand met de vinger wijzen. Zo’n ongelukken gebeuren nu eenmaal. En het zijn de vrijwilligers die zo’n Ironman evenement mogelijk maken. Nu eerst de diagnose afwachten en dan bekijken of de Ironman Texas van 22 april nog haalbaar is,” aldus Tine.