Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel: “Dit kwam heel hard aan”
Nieuws

Marten Van Riel: “Dit kwam heel hard aan”

De Rit Marten Van Riel 2
Marten Van Riel (foto: Mario Vanacker)

Marten Van Riel ligt nog een tijdje in de lappenmand. Sporza journalist Dirk Gerlo kreeg onze topolympiër te pakken voor een uitgebreid radio-interview. Daarin heeft Marten het onder andere over hoe hij zich supergoed voelde deze winter. Dat hij net voor de eerste grote wedstrijden van het seizoen geblesseerd raakte, maakt het des te zwaarder. “Dit kwam heel hard aan,” vertelt Marten aan Sporza.

“Ik had echt het gevoel dat ik deze winter weer een serieuze stap vooruit had gezet. Maar helaas sloeg drie weken voor de eerste race het ongeluk toe. Ik begon ineens pijn te voelen in mijn lage onderrug en hoge bilspieren. Ik voelde direct dat er iets mis was. Misschien is de aanloop te zwaar geweest en hebben we iets te hard getraind, maar zo vlak voor het seizoen is het ook de zwaarste periode.” Klik hieronder voor het volledige radio-interview.

Sporza interview Marten Van Riel

De blessure is hard aangekomen. Marten was nauwelijks aanspreekbaar. “Ik heb geprobeerd me zo veel mogelijk af te schermen, maar besef nu ook wel dat ik me ook afschermde van mensen die het alleen maar goed met me voor hadden en me alleen wilden helpen. Dat was niet verstandig van mij. Maar het kwam heel hard aan. Vanaf de Spelen vorig jaar zat ik een beetje in een bubbel en deze winter ging het supergoed. Het jaar na de Spelen is de concurrentie iets minder. Het is dan een grote kans voor jonge atleten om mee te doen vooraan in de World Series. Ik ging me dus volledig richten op 2017. Midden september ben ik al beginnen trainen voor dit seizoen. En dan komt het hard aan als je zes maanden zonder wedstrijd zit om een paar weken voor de wedstrijd gekwetst uit te vallen en je seizoen voor de helft er op zit.”

Marten heeft het met Dirk ook over de mogelijke oorzaak van de blessure én over het feit dat ook Jelle Geens, pas toegetreden tot dezelfde trainingsgroep bij Joel Filliol, in de lappenmand ligt. Morgen woensdag brengen wij een artikel met sportarts Peter Vervoort die het juist heeft over trainingsintensiteit en de verhoogde kans op blessures bij (top)triatleten.

Lees hier het volledige artikel bij Sporza.