Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee of drie Belgische clubs naar EK in Banyoles?
De Atriac vrouwen wonnen in Herderen (foto: Katrien Decru)
Nieuws

Twee of drie Belgische clubs naar EK in Banyoles?

De Atriac vrouwen wonnen in Herderen (foto: Katrien Decru)
De Atriac vrouwen wonnen in Herderen (foto: Katrien Decru)

Een dag na de eerste manche van de T3 Series heeft de BTDF de selectie bekendgemaakt van de clubs die op 23 juli namens België deelnemen aan het EK in Banyoles. Het Europees kampioenschap is een mixed team relay wedstrijd waarin twee mannelijke en twee vrouwelijke atleten strijden om de titel. Waar in 2016 nog drie Belgische clubs aan de start stonden, zijn er nu twee geselecteerd, al doet de BTDF er nog alles aan om een extra wildcard te veroveren, zeker gezien de goede resultaten van België vorig jaar.

Op basis van de uitslag van de teamtriatlon van Herderen zondag heeft de nationale selectiecommissie besloten om Atriac Antwerpen en TRIGT Doornik af te vaardigen. TRIGT Arena Fuji CBD pakte twee keer de tweede plaats. Met winst bij de vrouwen en een vierde plaats bij de mannen is Atriac ook een zekerheid. Zamaro Wilier KTT, die de wedstrijd wonnen bij de mannen en vijfde werden bij de vrouwen, komt mogelijk ook nog in aanmerking, als ze de internationale wildcard krijgen. Zij eindigden vorig jaar zesde op het EK, vlak achter Atriac.

Opvallend is wel dat SMO-Specialized op deze manier uit de boot valt, hoewel zij vorig jaar nog de T3 Series wonnen bij de mannen en vorig jaar nog zevende werden op het EK.