Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: De Cuyper en zijn wilde haren… en waar zijn de vrouwen gebleven?
Nieuws

TBT: De Cuyper en zijn wilde haren… en waar zijn de vrouwen gebleven?

Simon De Cuyper Veloopzwem 2010

Dit weekend staat in De Haan één van de absolute voorjaarsklassiekers op het programma. De Veloopzwem trok vroeger al een top deelnemersveld. Wij keren voor de Throwback Thursday graag terug naar 21 maart 2010. Bijna exact 7 jaar geleden klopte Simon De Cuyper zijn SMO-Specialized ploeggenoten én de wind. Want aan de kapsels van Simon, Tom Vander Hoogerstraete en Willem Brems te zien, was het een zeer winderige dag 🙂 Maar wat nog meer opvalt, is dat van de top-6 bij de dames nauwelijks iemand nog aan triatlon doet zeven jaar later…

De Haan Veloopzwem Simon De Cuyper 2010 Johan Tack
Het podium van 2010: Tom, Simon en Willem (foto: Johan Tack)

Zeven jaar geleden waren onze wedstrijdverslagen iets korter dan nu 😉 Maar hier kon je destijds lezen hoe Simon De Cuyper het haalde van SMO-Specialized collega’s Willem Brems en Tom Vanderhoogerstraete. Het zou dat jaar overigens de enige triatlonzege van Simon zijn, al deed hij het meer dan behoorlijk in het Europabeker circuit om een jaar later ook in de wereldbekers uit te blinken. Het gevolg (wereldbekerwinst en Londen 2012) is bekend.

http://3athlon.be/smo-domineert-de-veloopzwem-in-de-haan/

 

Hannes Vandermoere werd in 2010 vierde voor Wout Moreel. Bij de mannen zijn de meesten nog actief, uitgezonderd Tom Vander Hoogerstraete die onlangs afscheid nam van de topsport. En Wout Moreel heeft in trailrunnen (en in Lieve Govaerts) zijn nieuwe grote liefde gevonden 🙂

Waar zijn de vrouwen gebleven?

Melanie Matthys won de Veloopzwem in 2010 (foto: Johan Tack)
Melanie Matthys won de Veloopzwem in 2010 (foto: Johan Tack)

Als we naar de uitslag bij de vrouwen kijken, dan valt het ons op dat er van de top-6 nauwelijks nog een actieve triatlete overblijft. Melanie Matthys werd ondertussen mama, hetzelfde geldt voor Roos De Raedt. Peggy Claerbout stopte met triatlon en ook Caroline Devos kondigde onlangs haar afscheid aan. Mieke Dupont laat zwemmen en fietsen achterweg en loopt nog, maar ze was onder andere afgelopen zondag in Herderen nog betrokken als CRO van de T3 Series.

Uitslag Veloopzwem De Haan 2010