Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Naeyaert snellere loper dan Bosmans in De Haan
Louis Naeyaert wint in De Haan (foto: Johan Tack)
Nieuws

Naeyaert snellere loper dan Bosmans in De Haan

Louis Naeyaert De Haan 2017
Louis Naeyaert wint in De Haan (foto: Johan Tack)

Het was zaterdagmiddag mooi zonnig weer in De Haan, maar ondanks een temperatuur van 10°C maakte de wind uit het noordoosten er een harde wedstrijd van. In de voormiddag kregen we nog een verrassing. Dries Demeulenaere maakte tussen de triatleten in binnenbad ’s ochtends de beste zwembeurt met 5’37” voor Joachim Wera en de heroptredende Bart Colpaert.

Door de harde wind was het eerste fietsgedeelte al bepalend; er werd een leidersgroepje gevormd met 5 gevolgd door een peloton van 14 renners en dan nogmaals op ruime afstand een dertigtal renners. Van de kopgroep ging Louis Naeyaert er na het fietsen al snel vandoor in loopronde 1. En hij had zijn eindspurt al ingezet in de tweede loopronde? Nayaert liep 50″ sneller dan Lukas Bosmans, die 40 meter verder gevolgd werd door Antonio Hernaert. Daarachter volgde Sanne Swolfs. De plaatsen zouden niet meer veranderen. Bruggeling Naeyaert pakte zijn eerste zege van het seizoen voor zijn nieuwe ploeg LTTD-Oilservice, voor Bossie en ploegmaat Hernaert. Sanne Swolfs werd vierde, Wouter Simons vijfde.

Podium dames De Haan 2017
Inge Roelandt, Jolien Vandemoortele en Liesbeth Wouters (foto: Johan Tack)

Bij de dames kregen we een mooie overwinning van de 21-jarige Jolien Vandemoortele. Het jonge talent van Accent Tribe haalde het van hardrijdster Inge Roelandt en Liesbeth Wouters.

Veloopzwem 2017